home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Dražo Lj. (39) iz Prijepolja vozio je automobil sa 4,64 promila alkohola u krvi što je ustanovljeno kontrolom koju je sprovela saobraćajna policija u tom gradu, saopštila je danas prijepoljska policija

 (Dalje)Bugari plaćaju više za nova vozila u odnosu na prosečne cene u Evropskoj uniji, navela je Evropska komisija u izveštaju u kome se upoređuju proizvodne i prodajne cene 27 robnih marki i oko 80 modela proizvedenih prošle godine. 

 (Dalje)

Chevrolet Europe prodao je od januara do juna ove godine 232.417 automobila, što je 16.401 ili 8% više u poređenju sa istim razdobljem prošle godine (2009: 216.016 automobila).

 (Dalje)

Fiat je učesnicima godišnjeg okupljanja američkog Fiat-Lancia Unlimited kluba priredio iznenađenje u vidu mogućnosti da rezervišu svoj primerak od ukupno 500 komada specijalnog Fiata 500 Prima Edizione.

 (Dalje)

Kompanije "Tesla motors" i "Tojota" su ovog vikenda potpisale preliminarni sporazum o zajedničkom razvoju i proizvodnji električnih vozila.

 (Dalje)

Subaru Amerika je sa 21.601 prodatim primerkom ostvario rekordnu junsku prodaju. To predstavlja povećanje od 16% u odnosu na isti period prošle godine kada je prodato 18.620 komada.

 (Dalje)

Američki proizvođač automobila Krajsler (Chrysler) povući će 22.000 vozila zbog problema sa kočnicama koji dovode do curenja ulja, saopštile su američke vlasti.

 (Dalje)

Kineska privatna autokompanija „Džili”,koja posluje u okviru holdinga „Džeđijang”, najavila je da će okončatitransakciju preuzimanja švedskog „Volvoa” u trećem tromesečju ovegodine, nakon što je Evropska komisija odobrila tu kupovinu, prenele suagencije.

 (Dalje)

Alijansa Renault-Nissan je saopštila da je sa indijskom kompanijom Bajaj Auto potpisan Memorandum o razumevanju i to o razvoju novog vozila za tržiše Indije.

 (Dalje)

Najniže cene automobila u Evropskoj uniji su u Sloveniji, prenela je u subotu ljubljanska štampa.

 (Dalje)

Nemački ministar privrede Rajner Bruderle odbio je zahtev nemačkog odeljenja američkog proizvođača automobila „Ford” za dodelu državne pomoći, ukazujući da aktivnosti te kompanije počinju da oživljavaju, objavio je list „Handelsblat”.

 (Dalje)

BMW Group (BMW, Mini i Rolls-Royce) je saopštio da je u prvoj polovini ove godine povećao prodaju za 13.1%, dok je rast u junu 2010. iznosio 12.2 odsto.

 (Dalje)

AUDI AG je tokom juna meseca prodao 99.250 vozila što je još bolji rezultat nego u maju mesecu. Prodaja je porasla za 8,7% u odnosu na isti period protekle godine, a od početka godine prodaja je porasla za 19,1% u odnosu na isti period u 2009. godini.

 (Dalje)

Italijanski "Fijat" izdvojiće 700 miliona evra za obnovljeni model "panda", koji će se izrađivati u fabrici u mestu Pomiljano d'Arko na jugu Italije, saopštila je danas uprava kompanije.

 (Dalje)

Prema pisanju stranih medija, Volkswagen ne odustaje od električne verzije buduće linije gradskih automobila, a koju će verovatno ponuditi i na tržištu SAD-a.

 (Dalje)