home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Pressonline.rs

Direktor Zavoda za izradu novčanica Ljubiša Vuletić najavljuje da će izdavanje novih registarskih tablica početi u januaru 2009. godine.

 (Dalje)Izložba "Sto godina automobila u srpskoj vojsci" otvorena je juče ispred Vojnog muzeja na Kalemegdanu.

Autori izložbe koju je otvorio državni sekretar Ministarstva odbrane Zoran Jeftić su potpukovnik Ivan Mijatović, kapetan Dalibor Denda i Bratislav Petković, a ona obuhvata hronološki prikaz upotrebe automobila od 1908. godine do danas, kao i eksponate vozila i motocikala koji su korišćeni u vojsci ili su još u upotrebi. Izloženo je 18 eksponata, od kojih pet motora i 13 motornih vozila.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Novosti.rs

Ugovor italijanskog automobilskog giganta "Fijata" sa kragujevačkom "Zastavom", biće potpisan 29. septembra u Vladi Srbije, nezvanično saznaju "Novosti".

 (Dalje)

Jedan od ukupno 39 ikada proizvedenih Ferrarija 250 GTO je upravo promenio vlasnika za 28,5 miliona američkih dolara i tako postao najskuplji automobil na svetu. Novi vlasnik je iz Engleske, ali njegovo ime i konkretnija lokacija će iz razumljivih razloga ostati tajna. Bar neko vreme...

 (Dalje)

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je danas da će od 1. januara 2009. carine za uvoz automobila iz EU biti snižene na 10 odsto.

 (Dalje)

Kompanija Verano Motors (www.verano.co.rs) poziva sve vlasnike i ljubitelje Peugota 206 na proslavu desetog, jubilarnog rođendana ovog automobila, u subotu, 20. septembra 2008 u 12.00 časova, u Parku prijateljstva na Ušću.

 (Dalje)

Nemački proizvođač automobila "Porše" je juče povećao udeo u kompaniji "Folksvagen" (VW) na više od 35 odsto, čime je preuzeo kontrolu nad najvećom evropskom kompanijom u tom sektoru, saopštio je "Porše".

 (Dalje)

Pruzeto sa : Blic.co.yu

Italijanska kompanija "Fijat" će svoje proizvodne linije iz Poljske i sa Sicilije preseliti u Kragujevac. Izmeštanje celokupne tehnologije za proizvodnju dva već promovisana modela automobila će započeti krajem ove godine, jer će ugovor o prodaji srpske auto-industrije biti potpisan, kako je planirano, početkom oktobra.

 (Dalje)

Opel Astra u Jagodini?

15 Sep 2008 - 00:25 Vesti Link

Preuzeto sa : Biznisnovine.com

„Astra" će se ipak sklapati u Srbiji, i to najverovatnije u Jagodini, jer „Fijat" neće „Opelova" vozila u svojim pogonima.

 (Dalje)

Švedski proizvođač automobila "Volvo" je saopštio da će zbog slabije prodaje na evropskom i američkom tržištu otpustiti 900 radnika u Švedskoj.

 (Dalje)

Mada je zvaničan tržišni start novog sportskog Forda Focus RS zakazan tek za šest meseci, Fordovi dileri u Velikoj Britaniji su već primili više od 1000 narudžbina za ovaj model, koji je inače prvi put predstavljen javnosti krajem jula na Salonu automobila u Londonu.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Pressonline.rs

"Početkom 2009. godine carine na uvoz automobila iz zemalja EU biće smanjene duplo, odnosno na deset odsto, potvrđeno je juče Pressu u ministarstvima finansija i ekonomije. Međutim, kada počne primena Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU desiće se prvo smanjenje od tri odsto. U Vladi očekuju da će se to desiti već 15. septembra!

 (Dalje)

Moskovski međunarodni autosalon (MMAS - 2008), posetilo je više od dva miliona ljudi, saopštili su organizatori te sajamske priredbe.

 (Dalje)

Japanska "Honda motor" planira da u toku 2010. godine otpočne prodaju u Rusiji svog vozila marke "akura", saopštio je menadžer kompanije Segeru Takagi.

 (Dalje)

Izvor : Pressonline.rs

Carina na uvoz automobila, uprkos brojnim najavama iz vrha vlasti, neće biti smanjena sa 20 na 10 odsto do kraja ove godine, saznaje Press u Vladi Srbije.

Mada u Ministarstvu ekonomije tvrde da će biti ispunjena obećanja ministra Mlađana Dinkića, u Ministarstvu finansija juče su nam objasnili da je izvesnije postepeno smanjenje carina, pa bi carine na uvoz automobila prvo mogle da padnu na 17 odsto, dok bi tek 2013. godine bile ukinute skroz.

 (Dalje)