home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Priča se odnosi na naslednika sadašnje 308-ice, budući da (po poslednjim, nezvaničnim vestima) u Peugeotu nameravaju da novoj generaciji daju "pravo" ime, a ne brojčanu oznaku. Delimično je razlog tome i činjenica da je Peugeot već imao model s oznakom 309 koji se proizvodio između 1985. i 1993.

 (Dalje)Pravilnici o načinu vođenja evidencija o kaznenim poenima i oduzimanju vozačkih dozvola i o izvršenju mera zabrane upravljanja vozilom primenjivaće se od 1. novembra i predviđaju jasne procedure i uvođenje jedinstvenog registra za kaznene poene.

 (Dalje)

Pomenuta trojica muškaraca su imali odlučujući uticaj na automobilsku istoriju: Giorgio Giugiaro, Hartmut Warkuss i Walter de Silva. Dizajneri sa svetskom slavom. Svaki od njih je dizajnirao ikone koje će odoleti testu vremena. Jedna stvar sjedinjuje ova tri muškarca: Golf.

 (Dalje)

Ukupna proizvodnja "Tojote" smanjena je u septembru 1,3 odsto na oko 673.000 kola, prvi put na godišnjem nivou u poslednjih 12 meseci, dok su rivalske japanske firme "Honda" i "Nisan", povećale izradu kola, zahvaljujući snažnoj tražnji u Kini, prenele su agencije.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Pressonline.rs

Više od 50.000 vozača u Srbiji, koji voze kola starija od 25 godina na olovni benzin, jedinu informaciju o šteti od prelaska na bezolovno gorivo mogu da dobiju ako se obrate direktno proizvođačima. A na pumpama u Srbiji, čim nestanu zalihe, više neće moći da se kupi olovni benzin.

 (Dalje)

U globalnoj test vožnji Ford Focusa svi dobijaju: tvorci - prve povratne informacije zainteresovanih i potencijalnih kupaca, vozači - uživaju gledajući ga prvi put, provode se uzbudljivi trenuci vožnje u Fordovom revolucionarnom Focusu.

 (Dalje)

Serđo Markione, šef industrijskog giganta "Fijata", izjavio je da bi za kompaniju bilo najbolje da izmesti svu svoju proizvodnju iz zemlje, pošto se "nijedan cent profita ne obezbeđuje u Italiji."

 (Dalje)

Japanska Honda opoziva 472.000 vozila u SAD-u zbog greške na kočionom sistemu.

 (Dalje)

Izvršni direktor "Fijata" Serđo Markione (Sergio Marchionne), koji upravlja "Krajslerom" (Chrysler), kaže da će "Fijat" u 2011. povećati udeo u toj kompaniji sa sadašnjih 20 na 35 procenata.

 (Dalje)

Posle Slovačke i Češke, vrata auto industrije otvara i Mađarska a svetske automobilske kompanije najavljuju otvaranje ili proširenje svojih pogona u toj zemlji.

 (Dalje)

Obavezno auto-osiguranje moglo bi da poskupi od 2011. godine. Cene najniže u regionu, a troškovi povećani, kažu u osiguravajućim kompanijama.

 (Dalje)

Vozač Sitroena Francuz Sebastijan Leb trijumfovao je na reliju za prvenstvo sveta koji je u prethodna tri dana vožen u Španiji.

 (Dalje)

22. oktobra, istog dana kada je Fiat u Kragujevcu proslavio silazak sa trake 30.000-tog Punta Classic, u fabrici u Indiji je proizveden jubilarni, 25.000-ti primerak Škode Fabije.

 (Dalje)

Vozač Ferarija Fernando Alonso pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Koreje i preuzeo vodeću poziciju u ukupnom plasmanu.

 (Dalje)

"Pežo-Sitroen" (PSA), drugi po veličini evropski proizvođač automobila, je ostvario prihod u poslednjem tromesečju od 13 milijardi evra.

 (Dalje)