home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Kupovina automobila u zemljama Evropske unije (EU) opala je u prvih devet meseci 2010. godine za 4,3 odsto, dok je samo u septembru prodaja pala za 9,6 odsto, upozorila je Evropska asocijacija proizvođača automobila (ACEA).

 (Dalje)Geely : montaža u Turskoj?

23 Okt 2010 - 19:24 Vesti Link

Kineski Zhejiang Geely Holding Group Co. bi u saradnji sa turskom kompanijom Anadolu Group mogao da počne sa sklapanjem svojih automobila u Turskoj.

 (Dalje)

Nissan je u fabrici Oppama u Japanu i zvanično počeo sa proizvodnjom električnog modela LEAF, čija će prodaja u Evropi startovati početkom naredne godine.

 (Dalje)

Sa montažnih traka fabrike Fijat automobili Srbija (FAS) danas je sišao 30.000-ti „punto klasik” a kompanija je jubilarno vozilo poklonila Domu za decu bez roditeljskog staranja „Mladost” u Kragujevcu.

 (Dalje)

Rusko ministarstvo industrije i trgovine objavilo je prognozu prema kojoj će Rusija 2014. godine postati najveće evropsko tržište automobila.

 (Dalje)

Cene automobila na električni pogon nerestano padaju. Za godinu dana, električni automobili pojeftinili za gotovo trećinu. Analitičari ocenjuju da će se trend pada cena nastaviti i narednih godina.

 (Dalje)

Nemačka firma Xenatec je još u maju ove godine najavila kupe verziju Maybacha 57S, početkom ovog meseca su objavljene i prve zvanične slike, a sada je saopšteno da je (od planiranih 100 komada) 60 primeraka već prodato. I to uprkos ceni od 675.000 evra (bez poreza)...

 (Dalje)

Italijanski „Fijat” podigao je procenu zarade u ovoj godini, nakon što je neto profit kompanije u trećem tromesečju skočio na 170 miliona evra, sa 21 milion evra u istom periodu minule godine, zahvaljujući većoj prodaji kamiona i traktora.

 (Dalje)

Mazda Motor Corporation predstavila je najnoviju generaciju pogonskih tehnologija. Pod oznakom SKYACTIV, od 2011. godine će se proizvoditi potpuno novi motori, menjači, karoserije i platforme, koji znatno doprinose smanjenju emisije CO2 i smanjenju potrošnje goriva kod svih Mazdinih modela.

 (Dalje)

Japanska "Tojota" je danas opozvala oko 1,35 miliona vozila "leksus", "avalon" i drugih modela, uglavnom u SAD i Japanu, zbog mogućeg curenja ulja za kočnice.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Pressonline.rs  

Po novom pravilniku auto-otpadi neće smeti da rasklapaju vozila i prodaju delove. Obavezna i nabavka opreme, koja košta najmanje 300.000 evra

 (Dalje)

Porsche je danas saopštio da je njihov model 2011 Porsche 911 GT2 RS (predstavljen 25. avgusta na Salonu automobila u Moskvi) rasprodat za veoma kratko vreme.

 (Dalje)

Audi je danas obeležio prodaju jubilarnog, milionitog automobila u Kini. Slavljenik je inače metalik plavi Audi Q5, a kupcu iz grada Changchun je isporučen na posebnoj ceremoniji.

 (Dalje)

"Alfa Romeo Đulijeta" osvojio je titulu "Auto Evropa 2011", koju mu je dodelilo italijansko udruženje automobilske štampe (UIGA - Unione Italiana Giornalisti dell´Automotive), u konkurenciji 40 finalista, saopštilo je danas srpsko predstavništvo tog proizvođača automobila.

 (Dalje)