home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Iz korporacije Kia Motors javljaju da su u aprilu nastavili sa rastom prodaje na brojnim tržištima. Tako su u Kini zabeležili 39,3-odstotni rast, na tzv. Opštim tržištima (engl. General market - u Kiji tako zovu regije: Srednja i Južna Amerika, Azija bez Kine, Karibi, Pacifik, Bliski Istok i Afrika) prodaja je poboljšana za 13,1%, dok je prodajno osoblje najstarijeg korejskog proizvođača u domaćoj Južnoj Koreji bilo uspešnije za 5,8%.

 (Dalje)Sem Golfa GTI Wörthersee 09, Volkswagen je na ovogodišnjem skupu Wörthersee Tour u Austriji prikazao još jednu studiju na bazi novog Golfa GTI. 

 (Dalje)

Britanskim kupcima je dostupna nova varijanta sportskog Mitsubishija Lancer EVO X, čiji motor raspolaže sa snagom od 330 konja, a u kombinaciji sa šestostepenim SST (Sports Shift Transnission) menjačem sa duplim kvačilom.

 (Dalje)

Uvoznik Citroena za Srbiju, kompanija Vitro Group (www.citroen.rs) na lageru ima ograničenu količinu nekoliko modela ove francuske marke po nižim cenama.

 (Dalje)

Tradicionalno, i ove godine kompanija Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora podržala je manifestaciju Noć muzeja koja je održana u subotu 16. maja i izložila je svoje vozilo najmanjih dimenzija na svetu, Smart.

 (Dalje)

Nemački Brabus se nakon modifikovanja klasične, limuzinske verzije nove Mercedesove E klase, sada okrenuo i preradi E klase Coupe, što podrazumeva vizuelne promene, kao i pojačanje nekoliko motora iz njegove palete.

 (Dalje)

Na tradicionalnom, 28. skupu fanova Volkswagena Wörthersee Tour u Austriji, ova nemačka marka predstavlja i posebne, Wörthersee 09 edicije svojih novih modela Golf GTI i Polo. 

 (Dalje)

Subaru je na nedavnom Salonu automobila u Njujorku, sem standardnog Legacya sedan, javnosti premijerno prikazao i njegovu proterensku Outback varijantu, dok je karavanski Touring Wagon svetlost dana ugledao danas, u sklopu prezentacije japanske verzije ovog modela.

 (Dalje)

Toyota je nedavno u Nišu otvorila svoj novi prodajno-servisni centar, koji se nalazi u Bulevaru Cara Konstantina bb.

 (Dalje)

Volkswagen Scirocco R

20 Maj 2009 - 11:37 Noviteti Link

Sem novog Golfa Plus, Volkswagen je na prošlogodišnjem Salonu u Bolonji izlažio i dizajnersku studiju Scirocco Studie R, koja je sada konačno prerasla i u dugo očekivani serijski model.

 (Dalje)

Posle nedavne svetske premijere standardnog modela na Salonu automobila u Barseloni, Opelova sportska Insignia OPC (Opel Performance Center) je sada dobila i svoje karavansko izdanje – model Insignia OPC Sports Tourer.

 (Dalje)

Suzuki je proslavio proizvodnju jubilarnog, 10-milionitog primerka svog malog gradskog modela Alto.

 (Dalje)

Američki predsednik Barak Obama je predložio nove standarde o potrošnji goriva i emisiji štetnih gasova za američku automobilsku industriju koji bi, kako je rekao, trebalo da izvedu SAD na put ka čistijoj životnoj sredini i boljoj efikasnosti u potrošnji goriva.

 (Dalje)

Lancia pred gašenjem?

20 Maj 2009 - 00:19 Vesti Link

Mada je u žiži svetske automobilske javnosti u ovom trenutku, pre svega, pokušaj Fiata da sklopi sporazum sa Opelom (trenutno u vlasništvu američkog GM-a), iza kulisa su se pojavile i glasine o tome da se navodno sprema gašenje jedne od marki, koja se nalazi u sastavu italijanske kompanije – premium brenda Lancia.

 (Dalje)