home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Novosti.rs

Na tržištu Srbije, za prvih šest meseci ove godine, prodato je za trećinu manje novih vozila nego u istom periodu prošle godine. Drastičan pad prodaje zabeležen je kod uvoznih automobila. Prodaja domaćeg „punta“ ide punim gasom.

 (Dalje)Volkswagenov Golf VI je sa 254.023 plasiranih primeraka najprodavaniji auto na Starom kontinentu za prvih šest meseci ove godine (to je 12.7 odsto bolje od rezultata u prvoj polovini 2008.), i to ispred Ford Fieste koja je u istom periodu prodata u 243.340 komada (što je rast od 34.2%).

 (Dalje)

Rusija i Nemačka sarađuju kad je reč o budućnosti nemačkog automobilskog koncerna „Opel”, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel po završetku razgovora s predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevom.

 (Dalje)

ABT Audi S4

16 Jul 2009 - 18:20 Tuning Link

Odmah posle MTM-a, i nemački ABT Sportsline je na tržište izbacio pojačanu varijantu novog Audija S4, čiji 3,0 litarski TFSI V6 motor u fabričkom izdanju raspolaže sa 245kW/333KS i 440 Nm obrtnog momenta.

 (Dalje)

Jedno od najpoznatijih lakih komercijalnih vozila u Evropi, pa i u dobrom delu planete - Fordov Transit, kupcima u Srbiji se od sredine jula nudi po sniženoj, nikad povoljnojoj ceni za tu familiju.

 (Dalje)

Japanska kompanija "Tojota", najveći proizvođač vozila na svetu, počela je pregovore o čvršćem povezivanju sa "Mazdom". Cilj razgovora je obezbeđivanje ključnih delova za izradu hibridnih benzinsko-električnih vozila manjem rivalskom partneru, javila je japanska agencija Kjodo.

 (Dalje)

Uvoznik Toyote za Srbiju (www.toyota.rs) odobrava popuste i do 2.000 evra za pojedine modele iz ponude ovog japanskog proizvođača.

 (Dalje)

Mada je šira automobilska javnost danas pre svega zaokupljena jednim drugim Audijevim modelom (A5 Sportback), nemačka fabrika će uskoro proširiti i svoju R8 porodicu.

 (Dalje)

Kineski partner bavarskog BMW-a, kompanija Brilliance (poznata po svojim modelima BS6, BS4, BC3 Coupe i BS2), na poslednjem Salonu automobila u Šangaju je, između ostalog, predstavila i FSV sedan, klasičnu limuzinu sa četiri vrata.

 (Dalje)

Indijski Bavina Cars, novi proizvođač automobila na elektropogon, planira da od 2011. godine u fabrici u indijskoj državi Tamil Nadu (gde fabrike, između ostalih, već imaju Ford i Hyundai) proizvodi mali elektroauto sa četiri vrata i za četiri osobe.

 (Dalje)

Chang’an, Fordov partner u Kini, priprema novi hatchback Zhi Xiang model sa 5 vrata, za čiji izgled je inspiracija pronađena u Ford Focusu (bar što se tiče zadnjeg dela), a koji u Kini treba da košta oko 5.200 evra.

 (Dalje)

Nemački "Porše" odbacio je mogućnost prodaje akcija "Folksvagenu" i razmatraće jedino ponudu arapskog emirata Katar, objavio je nemački dnevnik "Bild".

 (Dalje)

Novi VW Golf VI GTI je postao veoma atraktivan model za mnogobrojne tjunere, pa još jedna modifikovana "šestica" GTI nikoga ne iznenađuje. A biće ih sigurno još...

 (Dalje)

Italijan iz Umbrije uhvaćen je kako vozi automobil sa obe ruke kompletno u gipsu. Iako je imao suvozača pored sebe, rekao je da je morao on da vozi zbog "neodložnog posla".

 (Dalje)

E pa konačno dočekasmo i taj famozni Audijev kupe sa petora vrata A5 Sportback, koji je fabrika kroz brojne teaser slike najavljivala poslednjih nekoliko meseci.
 (Dalje)