home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Izvor : Novosti.rs

Prema informacijama koje su „Novosti“ dobile u sedištu italijanske kompanije „Fijat“, dva modela koja su njihovi dizajneri pripremili za proizvodnju u Kragujevcu neće ličiti ni na jedan model koji se trenutno nalazi na evropskom tržištu. 

 (Dalje)Švedski mediji su "na nož" dočekali odluku giganta američke autoindustrije "Forda" da proda svoju evropsku filijalu "Volvo" kineskoj grupaciji "Džili", upozoravajući na moguće urušavanje "imidža" švedskih robnih marki i nekada snažne automobilske industrije te zemlje.

 (Dalje)

Inspirisani popularnom MTV emisijom "Pimp my ride", u kojoj se stare krntije pretvaraju u bolide, nekoliko vodećih automobilskih dizajnera odlučili su da Deda Mrazove sanke tehnološki osavremene i daju im futuristički izgled.

 (Dalje)

U Srbiji je ove godine prodaja automobila pala za trećinu u odnosu na prošlu. Rezultat bi bio i gori da nije bilo subvencionisane prodaje "punta", tako da je ukupan skor ipak bolji u odnosu na susede, koji su prodaju prepolovili.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Novosti.rs

Ako se srpska preduzeća u narednom periodu budu dovoljno dobro pripremila, s traka kragujevačke "Zastave" krajem 2011. godine izlaziće automobili sa čak 80 odsto delova napravljenih u našoj zemlji.

 (Dalje)

Ford je nedavno na Salonu automobila u Los Anđelesu promovisao Mustang sa novim Duratec 3,7 litarskim V6 motorom (ima 305 konja i 380 Nm), ali to nije kraj novitetima pod haubom ovog modela.

 (Dalje)

TRD Toyota SAI

25 Dec 2009 - 09:02 Tuning Link

Nakon zvanične promocije na poslednjem Salonu automobila u Tokiju, Toyota SAI Hybrid je prošla kroz tretman i u fabričkoj TRD diviziji.

 (Dalje)

Američko ministarstvo finansija odobrilo je 600.000 dolara u akcijama za 2009. godinu za izvršnog direktora grupacije "Krajsler" Serđa Markionea, kao nadoknadu za njegov rad u odboru direktora tog američkog proizvođača automobila.

 (Dalje)

Cobra Kia Sorento

25 Dec 2009 - 00:32 Tuning Link

Novi Kia Sorento je upravo doteran u nemačkoj tjuning kompaniji Cobra Technology & Lifestyle, što u praksi znači da je i ovaj Korejac bogatiji za Cobrine karakteristične komponente (prednji štitnik, zaštita zadnjeg branika i novi izraženiji pragovi; sve od nerđajućeg čelika), a sa ciljem individualizacije vozila u odnosu na fabričku varijantu.

 (Dalje)

Honda je još ranije saopštila da je obustavila dalji razvoj željno očekivanog naslednika već odavno legendarnog modela NSX, ali je taj nesuđeni novi NSX ipak poslužio kao osnova za novi Hondin trkački automobil HSV-010 GT (učestvovaće u japanskom Super GT šampionatu a ima karoseriju od karbon fibera).

 (Dalje)

Predsednik Venecuele Ugo Čaves naredio je istragu poslovanja "Tojote", naglašavajući da najveći proizvođač vozila na svetu "može da ode" ako ne bude ispunjavao domaće propise o kvoti proizvodnje i transferu tehnologije.

 (Dalje)

Novi Chevrolet Sail

24 Dec 2009 - 16:14 Noviteti Link

Po poslednjim vestima, prezentacija nove generacije Chevroleta Sail će se u Kini održati 11. januara, a ubrzo posle toga treba da startuje i prodaja.

 (Dalje)

Hibridnim vozilima najviše klase na našem tržištu se pridružio i Mercedes, i to sa nedavnim predstavljanjem modela S 400 Hybrid.

 (Dalje)

Navedena cena važi samo za stanovnike države Oklahoma i za kupovinu pre kraja 2009. godine.

 (Dalje)