home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Subaru je novi Legacy sedan (o tome više OVDE) zvanično promovisao na poslednjem Salonu automobila u Njujorku, dok je karavanski Legacy Touring Wagon svetlost dana ugledao 20. maja, u sklopu prezentacije japanske verzije ovog modela.

 (Dalje)Novi video : BMW X6 M

9 Jul 2009 - 00:22 Video Link

VIDEO I : BMW X6 M

 (Dalje)

Mada je zvanična premijera novog Jaguara XJ (dosadašnja generacija je inače predstavljena još 2002. godine, a redizajnirana 2007.) trebalo da se održi sutra uveče u Londonu, oficijelne slike potpuno novog Jaguara XJ su se danas pre vremena našle na internetu, prekinuvši tako višemesečnu igru skrivanja, teaser i špijunskih slika (prva teaser slika je objavljena još na ovogodišnjem Salonu automobila u Šangaju), kojom je britanska fabrika (sada doduše u vlasništvu indijskog Tata Motorsa) podizala tenziju pred promociju.

 (Dalje)

Prema poslednjim vestima, budući trovratni model nove Opel Astre, planiran za 2011. godinu, biće veoma, veoma sličan automobilu na ovoj zvaničnoj Opelovoj skici. Tako bar najavljuje Malcolm Ward, dizajner automobila.

 (Dalje)

U prvih šest meseci ove godine sa porastom prodaje u Zapadnoj Evropi i padom na tržištima Srednje i Istočne Evrope, Chevrolet zauzima 2,2 % tržišnog udela ukupnog evropskog tržišta sa 214.520 prodatih automobila u odnosu na 269.319 u istom periodu prošle godine.

 (Dalje)

Najveći francuski proizvođač vozila "Pežo-Sitroen" saopštio je danas da je u prvoj polovini godine zabeležio pad prodaje od 14 odsto, zbog globalne recesije.

 (Dalje)

Kako piše britanski Autocar (odakle je i ovaj crtež), Škoda planira da u narednih pet godina proširi svoju gamu sa nekoliko novih modela, među kojima posebnu pažnju privlači najava kupea sa petora vrata.

 (Dalje)

Nakon što je britanski Car Magazine objavio nekoliko špijunskih slika novog Bentley modela (nasleđuje Arnage), britanska fabrika je danas pustila u opticaj još jednu tzv. teaser sliku i video tog automobila, koji će javnosti biti predstavljen 16. avgusta ove godine (kada će biti obelodanjeno i njegovo pravo ime).

 (Dalje)

Mercedes je objavio nove zvanične teaser slike, pre svega unutrašnjosti, svog novog sportskog modela SLS AMG, čija prodaja inače startuje u prvoj polovini 2010. Istovremeno su se pojavili i novi (nezvanični) crteži koji prikazuju njegovu spoljašnjost, za čiji izgled je inspiracija pronađena u modelima 300 SL i 300 SLR iz pedesetih godina prošlog veka.

 (Dalje)

John Krafcik, prvi čovek Hyundai Motor America, najavio je u jednom intervjuu da će novi Hyundaijev kompaktni kupe sa prednjim pogonom, koji na tržište stiže krajem 2011. godine, preuzeti 70-80% izgleda koncepta Veloster iz 2007. godine, a možda i njegovo ime.

 (Dalje)

Kako bi obeležio desetogodišnjicu pojavljivanja svog prvog SAV modela X5, bavarski BMW će uskoro na tržište izbaciti limitiranu ediciju aktuelnog modela sa nazivom X5 Edition 10.

 (Dalje)

Fiat je u Italiji lansirao još jedno specijalno izdanje Pande 4x4, Ovoga puta, radi se o Pandi 4x4 Adventure, koja će nešto kasnije biti dostupna i na drugim evropskim tržištima.

 (Dalje)

B&B Audi Q5

8 Jul 2009 - 08:48 Tuning Link

I nemački specijalista za preradu VW-a i Audija, tjuning kuća B&B Automobiltechnik, vlasnicima kompaktnog Audijevog SUV modela Q5 nudi svoj novi paket, koji sem doterivanja izgleda, podrazumeva i promene pod haubom i modifikaciju ogibljenja (niže za 40 mm).

 (Dalje)

Među novitetima, koje je Mansory pripremio za ovogodišnje izdanje ženevskog Salona, bili su dorađeni Porsche 911 (serije 997), Mansory Bugatti Veyron Linea Vincero, Mansory Bentley Continental GT Speed i Mansory Chopster, odnosno modifikovani Porsche Cayenne Turbo S.

 (Dalje)