home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kao što je bilo i najavljeno, Honda je u svojoj Swindon fabrici u Velikoj Britaniji juče počela sa proizvodnjom modela Jazz, najmanjeg automobila ove japanske marke na evropskom tržištu.

 (Dalje)Nova Honda Stepwgn

8 Okt 2009 - 00:46 Noviteti Link

Honda je na japanskom tržištu predstavila novu, četvrtu generaciju svog porodičnog modela Stepwgn koji se, kao i do sada uostalom, neće prodavati u Evropi.

 (Dalje)

Pored novog modela LEAF EV, Nissan će na domaćem terenu Salona automobila u Tokiju (24.10. – 4.11.2009.) izložiti još jedan model na elektropogon, nazvan Land Glider EV, kao i studiju manjeg MPV-a Roox.

 (Dalje)

Preuzeto sa : NSautomobili.com

Zahvaljujući firmi Porsche Novi Sad, bili smo u mogućnosti da vozimo novi Volkswagen Polo.

 (Dalje)

Kako su nedavno pisali američki sajtovi, naslednik Alfe 166 bi trebalo da koristi Chryslerovu novu platformu sa zadnjim pogonom (sa buduće generacije modela 300C), a sada Automotive News piše da će i sledeća Lancia Thesis (dosadašnji Thesis je posle 7 godina ovog leta okončao svoju karijeru) takođe koristiti platformu Chryslera 300C.

 (Dalje)

Zbog širenja brenda Mini, u BMW-u razmatraju mogućnost nove proizvodne linije za Mini i u svojoj nemačkoj fabrici Regensburg, budući da će, zbog uvođenja novih modela Mini Coupe i Roadster, sadašnja fabrika u engleskom Oksfordu dostići svoj puni kapacitet, a da Nemci najverovatnije neće ulagati u proširenje njenih mogućnosti.

 (Dalje)

Audi je osvojio impresivnu cifru od ukupno četiri prva mesta na "Osmoj Internet nagradi za automobile". Ovde najveći internet korisnici glasaju u automobilskoj industriji, pri čemu su Audi A3, A4, A6 i R8 modeli bili na vrhu svoje klase i dodeljena im je nagrada "Carolina".

 (Dalje)

LF Auto Centar, ovlašćeni Nissanov diler iz Beograda, zvanično je otvorio novi servis za vozila ove japanske marke.

 (Dalje)

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović otvorio je danas u Banjaluci 13. Međunarodni sajam automobila "SAM 09" na kojem će u narednih šest dana svoje modele prikazati 45 svetskih auto kuća.

 (Dalje)

Daihatsu Motor Co., japanski proizvođač specijalizovan pre svega za proizvodnju manjih gradskih automobila (a inače u vlasništvu Toyote), najavio je premijeru šest novih koncept vozila na predstojećem 41. Salonu automobila u Tokiju.

 (Dalje)

Prvi plod saradnje Toyote i Subarua na kupeu sa zadnjim pogonom videće posetioci ovogodišnjeg Salona automobila u Tokiju, i to u vidu Toyotine studije FT-86 concept, dok izgled Subaru verzije još nije poznat.

 (Dalje)

Mada je General Motors najavio postepeno gašenje Pontiaca do kraja naredne godine, bar jedan od njegovih modela bi mogao da nastavi da živi, doduše pod drugim imenom.

 (Dalje)

Izvor : Blic.rs 

Prodaja novih automobila u 2009. godini u odnosu na lane manja je za čak 40 odsto. Pored krize, ovakvim rezultatima, kažu trgovci, doprinelo je i najavljeno obaranje carina s početka godine, ali i prepolovljeno učešće banaka i lizing kuća u kreditiranju potencijalnih kupaca.

 (Dalje)

U Las Vegasu će se od 3. do 6. novembra održati tradicionalni SEMA Salon tjuniranih automobila, a jedan od najavljenih eksponata je i ovaj Hyundai Genensis Coupe sa 350 konja.

 (Dalje)