home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

MINI Countryman predstavlja novi prodor u onome što je postalo zaštitni znak marke Mini: zabavnoj vožnji automobila sa do pet sedišta, i istovremeno uzor kada je u pitanju bezbednost. Prvi MINI model sa četvoro putničkih i velikim prtljažnim vratima dobio je svih pet zvezdica na najnovijem testu bezbednosti Euro NCAP.

 (Dalje)Proton EV Saga

2 Dec 2010 - 09:26 Concept cars Link

Pre otvaranja Kuala Lumpur International Motor Show-a, malezijski Proton je predstavio EV Saga plug-in električno vozilo, koje je razvijeno za 11 meseci.

 (Dalje)

Novi Roewe 750

2 Dec 2010 - 09:01 Top secret Link

Ovako bi trebalo da izgleda nova generacija sedana Roewe 750, koji će koristiti platformu kineskog Buicka Regal.

 (Dalje)

Izvršni direktor britanske nacionalne elektrodistribucije u Londonu Stiv Holidej izjavio je da će električni automobili u ukupnoj prodaji kola u Britaniji učestvovati sa 20 procenata do 2016., budući da će njihovi vlasnici imati dosta koristi zbog manjih izdataka za gorivo i vladinih subvencija za nabavku "zelenih" kola.

 (Dalje)

Yogomo MA4 je još jedan gradski automobil sa elektropogonom, a proizvodnja će se odvijati u Kini.

 (Dalje)

Porsche je nedavno saopštio da je svih 500 primeraka njihovog modela 2011 Porsche 911 GT2 RS rasprodato za veoma kratko vreme (cena u Nemačkoj je iznosila 237.578 evra), a nemački tjuner Wimmer RS je srećnim vlasnicima sada ponudio kit za pojačanje njegovog 3,6 litarskog šestocilindričnog motora.

 (Dalje)

Japanska "Tojota", najveći proizvođač kola na svetu, objavila je da je pred američkim sudom podigla tužbu protiv "Dženeral motorsa" zbog štete nastale prodajom nekretnina posle zatvaranja njihove zajedničke fabrike u Kaliforniji.

 (Dalje)

Švajcarski Rinspeed (osnivač Frank M. Rinderknecht) na svakom Salonu automobila u Ženevi posetioce iznenadi sa nekim zanimljivim koncept automobilom, pa će tako biti i u martu 2011.

 (Dalje)

Osobe spremne da uzmu učešće u projektu Ford Focus Svetske test-vožnje moraju da budu spremne da se u Madridu, u Španiji, upuste u događaj izazovniji od uobičajenog.

 (Dalje)

Gert Hildebrand, glavni dizajner "Minija", na kraju godine napustiće BMW. Nemački proizvođač, u čijim je rukama i "Mini", nije objasnio razloge za Hildebrandov odlazak, već je samo rečeno da na njegov mesto dolazi 38-godišnji Andreas Varming, koji je radio na dizajnu Z4, "serije 5" i "serije 6 kupe koncept". 

 (Dalje)

Fiat 500 Bicolore

1 Dec 2010 - 21:50 Noviteti Link

Fiat je objavio dve fotografije malog Fiata 500 u specijalnom Bicolore izdanju, koji će javnosti biti predstavljen na Salonu automobila u Bolonji (od 4. do 12. decembra).

 (Dalje)

Nissan je nedavno predstavio doterani GT-R modelske godine 2011 (njegov V6 motor je pojačan na 390kW/530KS), a danas je japanska fabrika objavila i podatak o ubrzanju od 0-100 km/h.

 (Dalje)

Marangoni je za posetioce predstojećeg Salona automobila u Bolonji (od 4. do 12. decembra) pripremio jedinstvenu Alfu Giuliettu G430 iMovie demo car (baza je Giulietta 1750 Quadrifoglio Verde), koja je pored atraktivnijeg eksterijera i modifikovanog enterijera dobila i pojačani motor.

 (Dalje)

ABS Show – 135. emisija

1 Dec 2010 - 16:52 Abs Link

U okviru epizode ABS Show 135 možete pogledati veliki broj informacija iz sveta automobila i auto moto sporta, test Peugeot SF3, najavu akcija GM Opel i S Leasinga –a, Mercedesa, Vitro Groupa, Viva Ford, Mazda Nikom i Verano Motorsa. Gost emisije je Rade Radulović, gl. i odgovorni urednik časopisa AUTO.

 (Dalje)