home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Diva umesto Alfe 166?

20 Jul 2009 - 18:37 Top secret Link

Pošto je najmanja Alfa u ponudi nazvana MiTo (po početnim slovima gradova Milano i Torino), a naslednici 147-ice i 159-tke najavljeni kao Milano, odnosno Giulia, na red je došao i naslednik najveće Alfe 166 (predstavljene još 1998., a obnovljene 2003. godine).

 (Dalje)Vlasnicima vozila sa stranim i ekonomskim tablicama sutra ističe rok za preregistraciju, a vlada bi trebalo da na sledećoj sednici donese uredbu na osnovu koje će i pravna lica sa sedištem u Srbiji moći da preregistruju vozila pod istim uslovima kao i fizička lica, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu ekonomije.

 (Dalje)

Komercijalni direktor fabrike "Fijat automobili Srbija" Dragoljub Petrović izjavio je danas Tanjugu da je u pogonima kragujevačke fabrike automobila od sredine aprila do danas montirano oko 6.500 automobila "punto klasik" sa motorom na benzin i dizel motorom, a da je prvih 60 "dizelaša" već prodato.

 (Dalje)

Peugeot 207 Economique

20 Jul 2009 - 14:20 Noviteti Link

Peugeot je u paletu nedavno osveženog modela 207 ubacio i ekonomičniju i ekološki prihvatljiviju verziju Economique, koja emituje 99 grama CO2 po kilometru.

 (Dalje)

Preregistracija oborila cene polovnih vozila i do 30 odsto, ali tržište stoji. Broj prodatih novih automobila skoro je upola manji nego lane. Kreditni biro odbije svakog trećeg kupca koji bi automobil na kredit.

 (Dalje)Kako u Lotusu zamišlaju moderan gradski automobil, i to kraći od tri metra? Odgovor na to pitanje je za Automotive Engineer magazin dao Lotus Engineering, u vidu predloga studije elektroautomobila.

 (Dalje)

Ono što je u Evropi novi Suzuki Alto (predstavljen inače prošle godine na Salonu automobila u Parizu), to je u Južnoj Americi Suzuki Celerio.

 (Dalje)

AMS Performance, poznat po ranijim obradama Mitsubishi Lancera EVO, pozabavio se i novom EVO X varijantom.

 (Dalje)


Preuzeto sa : Blic.rs

Evropske granice će konačno „pasti“ i za srpske državljane i, kako će naši građani sve više putovati u inostranstvo, veoma je važno da pre puta upoznamo evropska pravila u saobraćaju i saobraćajne znake. Iako bitnijih razlika nema, naše sugrađane na evropskim putevima mogu da iznenade znaci kakvih u Srbiji još nema – patke na putu, ili znak koji obeležava da je u blizini stambeno naselje.

 (Dalje)

Mansory je na poslednjem Salonu automobila u Ženevi predstavio nekoliko ekskluzivnih automobila iz svoje ponude, a možda i najzanimljiviji je Bugatti Veyron Vincero, namenjen individualcima koji teže perfekciji i koji uz to imaju višak para da svoje želje pretvore u stvarnost. Mansory naime svoj rad na vašem Veyronu naplaćuje 985.000 američkih dolara...

 (Dalje)

Prodavnica automobila u američkoj državi Kanzas dosetila se kako da privuče što više kupaca. Uz kupljeno pik-ap vozilo dobijate besplatno - poluautomatsku pušku "kalašnjikov".

 (Dalje)