home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Tjuner IND je pažnju nedavno privukao svojom Dakar Yellow modifikacijom aktuelnog BMW-a M3 E92, a sada su se pozabavili i E93 Cabrio varijantom serije 3.

 (Dalje)Uprkos tradicionalno mirnijoj letnjoj sezoni, prodajni rezultati kompanije Mazda Srbija i Crna Gora su i dalje u zoni stabilnosti. Od početka godine, u kompaniji Mazda Srbija i Crna Gora prodato je ukupno 480 vozila (10% više u odnosu na isti period 2008. godine).

 (Dalje)

U jurišu iz brodskog kontejnera koji je nosio helikopter, komandosi južnokorejske policije zauzeli su sve sem jednog pogona fabrike automobila Šangjong Motors gde se stotine radnika mesecima opiru planovima uprave.

 (Dalje)

Kao deo obeležavanja 20-godišnjice modela MX-5 (poznat i kao Miata, a u Japanu prosto kao Roadster), Mazda je na domaćem tržištu prošle nedelje lansirala specijalno, 20th Anniversary Edition izdanje, dok će na predstojećem, 63. Salonu automobila u Frankfurtu biti izložena i studija MX-5 Superlight.

 (Dalje)

Nemački BMW je u drugom tromesečju ove godine zabeležio pad profita od 76 odsto, dok je japanska Tojota, za isti period, imala gubitak od 819 miliona dolara.

 (Dalje)

Nemački Geiger je već dobro poznat po svojim obradama američkog Hummera, pa još jedna modifikacija zaista nikoga ne čudi, mada se postavlja pitanje kome je to zaista potrebno u ovom trenutku.

 (Dalje)

Tjuner JMS, u saradnji sa kućom Stoffl Autotechnik, od nedavno nudi novi paket za Ford Focus u standarnoj i sportskoj ST verziji.

 (Dalje)

Ford je u Velikoj Britaniji lansirao Transit SportVan Limited Edition, posebnu i ograničenu seriju poznatog Fordovog komercijalca sa estetskim dodatkom u vidu LeMans plavih pruga na prednjem delu vozila.

 (Dalje)

Kako stvari sada stoje, serijsku verziju prošle godine predstavljenog koncepta Mini Crossover videćemo tek sledeće godine na Salonu u Ženevi, mada je po nekim ranijim informacijama premijera trebala da se desi na ovogodišnjem IAA Salonu u Frankfurtu.

 (Dalje)

Na osnovi Corvette C6 je već nastalo nekoliko zanimljivih automobila (kao što su Anteros XTM, Innotech C6 i Bertone Mantide), a najnoviji u nizu je SV9 Competizione (sem imena, SV9 je od Alfe 8C Competizine očigledno pozajmio i određene dizajnerske elemente), čija zvanična promocija je nedavno održana u Americi.

 (Dalje)

Budući da su Coupe i Cabrio preskočeni prilikom prošlogodišnjeg redizajna BMW-a serije 3 (mada su 335i Coupe i Cabriolet tada dobili i DCT sedmostepeni menjač sa duplim kvačilom), sada je konačno red i za njihove osvežene verzije, koje bi premijeru najverovatnije trebalo da imaju na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu.

 (Dalje)

Tjuning kuća A.R.T. je za vladajuću porodicu u Abu Dabiju pripremila jedinstveni model AS55K YAAS EDITION, odnosno modifikovani Mercedes G55 AMG.
 (Dalje)

Oko 6.000 radnika američkog "Dženeral motorsa" (GM) iskoristilo je najnoviju ponudu za dobrovoljno napuštanje preduzeća u zamenu za otpremninu ili raniji odlazak u penziju, objavljeno je u Detroitu.

 (Dalje)

Pošto su početkom godine konačno promovisali dugo očekivanu novu generaciju svoje E klase u sedan varijanti (serija W212), a kasnije i E klasu Coupe, u Mercedesu za Salon automobila u Frankfurtu (17. – 27. septembar) pripremaju i premijeru karavana, tradicionalno nazvanog T-modell (njegova prodaja u Nemačkoj inače startuje u novembru).

 (Dalje)

Po poslednjim, ali i dalje nezvaničnim vestima, uskoro će BMW Group dobiti i četvrtog člana. Naime, BMW-u, Miniju i Rolls-Roycu će se pridružiti i četvrti brend nazvan i-Setta, koji će odlikovati moderna tehnologija i savremen dizajn inspirisan originalom.

 (Dalje)