home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Za "voljeni brend" izabran je, u okviru akcije "Volim brend, živim za brend 2", "mercedes-benc" - objavio je žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka iz marketinških agencija, srpskih kompanija i profesora sa fakulteta.

 (Dalje)Evropska prodaja vozila u septembru smanjena je 8,2 odsto u odnosu na isti lanjski mesec, uprkos višku od dva radna dana, zbog toga što je finansijska kriza teško pogodila auto-industriju, kao i zbog poskupljenja goriva, saopštilo je danas Udruženje evropskih proizvođača automobila (ACEA) u Briselu.

 (Dalje)

Da li je iko uopšte i sumnjao? Naime, i pre zvanične svetske prezentacije, britanski Aston Martin je već rasprodao svih planiranih 77 primeraka novog modela One-77, čija cena inače iznosi 1.050.000 funti (bez poreza).

 (Dalje)

Vlada Srbije saopštila je da je danas osnovano zajedničko preduzeće "FIAT automobili Srbija" i u skladu sa zakonom registrovano u Agenciji za privredne registre.

 (Dalje)

Italijanska grupa Fijat (Fiat) predstaviće 2010. godine novi model automobila po niskoj ceni, po ugledu na najjeftiniji automobil na svetu, indijski "nano", izjavio je juče predsednik Fijata Serđo Markione.

 (Dalje)

Češka "Tojota Pežo Sitroen" (Toyota Peugeot Citroën - TPCA) iz gradića Kolin najavila je da planira da poveća proizvodnju, za razliku od ostalih fabrika automobila u srednjoj Evropi koje su suočene sa krizom poslovanja.

 (Dalje)

Uspeh Renaulta sa Dacijom nije prošao nezapaženo od strane konkurencije pa su svoje niskobudžetne automobile već najavili i Toyota, GM, Fiat, VW, Hyundai i ostali. Sada se ponovo govori da i drugi francuski proizvođač, PSA grupacija (Peugeot i Citroen), želi da zagrize deo kolača u tom segmentu tržišta.

 (Dalje)

Dok se automobilska javnost i dalje bavi time da li je Nissan sa novim modelom GT-R varao ili ne na poznatoj stazi Nirburgring, dotle je neimenovani (ali svakako prebogati) vlasnik pet ekskluzivnih automobila (Maserati MC12, Ferrari Enzo, Koenigsegg CCX, Porsche Carrera GT i Pagani Zonda F Clubsport) prepustio svoje "igračke" vozaču američke Le Mans Serije Marcu Bassengu da ih potera po ovoj nemačkoj stazi.

 (Dalje)

Luc Costermans (43) je oslepeo pre četiri godine ali ga to nije sprečilo da prošlog vikenda u Istres vojnoj bazi postigne brzinski rekord za slepe osobe.

 (Dalje)

General Motors je konačno objavio cene za nedavno predstavljenu novu generaciju Chevrolet Camara, čija proizvodnja inače startuje 16. februara naredne godine u Oshawa fabrici u Ontariju. 

 (Dalje)

25 godina Mitsubishi Pajera

12 Okt 2008 - 17:56 Vesti Link

Izvor : Speed-industry.com

U petak 10. oktobra, na novoj off-road stazi Marani kod Bubanj Potoka, firma Velauto Investments je organizovala svojevrsnu proslavu 25-godišnjice Mitsubishijevog verovatno najuspešnijeg automobila svih vremena - terenca Pajero.

 (Dalje)

Najveća američka automobilska industrija "Dženeral Motors" (GM) pregovarala je sa manjim domaćim konkurentom "Krajslerom" o fuziji, objavila je agencija Rojters pozivajući se na neimenovani izvor upoznat sa tokom razgovora.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

U Somboru je juče potpisan ugovor između fabrike „Boja” i Zavoda za izradu novčanica. Vozila će imati i registarsku nalepnicu izrađenu od istog materijala kao i nova lična karta.

 (Dalje)

Više hiljada radnika automobilske industrije protestovalo je juče na Svetskom sajmu automobila u Parizu zbog najava otpuštanja u tom sektoru. Demonstranti su ušli u izložbenu halu pred zapanjenim pogledima posetilaca.

 (Dalje)

Proizvođači automobila u Slovačkoj za sada, uprkos svetskoj krizi, ne planiraju smanjenje proizvodnje automobila, niti očekuju da će morati zbog smanjene potražnje na zapadnim tržištima da otpuštaju radnike.

 (Dalje)