home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Blic.rs  

Tomas Plonski obožava oldtajmere iz nekadašnjeg istočnog bloka. U svojoj radionici u Grefenhajnihenu, ovaj električar popravlja vozila koja su se pre 20 godina proizvodila u Istočnoj nemačkoj, Čehoslovačkoj i Sojvetskom Savezu.

 (Dalje)Sedmostruki svetski šampion u reliju Sebastien Loeb dobiće dvojnika u kolekciji voštanih figura u pariškom Muzeju Grevin. Loebova skulptura biće otkrivena 13. oktobra.

 (Dalje)

Po podacima koje je objavio sajt Autonews.com, BMW je za prvih devet meseci 2011. na tržištu SAD-a prodao 177.679 svojih automobila (rast od 13% u poređenju sa istim periodom 2010.), dok je Mercedes plasirao 169.862 automobila (rast 6.3%).

 (Dalje)

Ginetta G60

4 Okt 2011 - 18:06 Noviteti Link

Ginetta je predstavila novi sportski dvosed G60, koji će biti napravljen u ograničenoj seriji od samo 50 komada.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Sumadijapress.co.rs

Preko 70 ljubitelja „fiće“ izložilo je svoje automobile u Kneževom arsenalu, a potom prodefilovalo gradom i Šumaricama.

 (Dalje)

VIDEO: Nissan Juke-R

4 Okt 2011 - 16:10 Video Link

VIDEO I

Nissan je objavio video priloge i nove detalje o monstruoznom modelu Juke-R sa čak 480 konja.

 (Dalje)

Škoda Rapid

4 Okt 2011 - 16:07 Top secret Link

Po pisanju sajta Indianautosblog.com, Škoda će svoj novi sedan (razvijen pod kodnom oznakom VW SK251) u Indiji prodavati pod imenom Rapid, a ova slika je nastala tokom zatvorene prezentacije.

 (Dalje)

Ko je kriv za sudar?

4 Okt 2011 - 16:06 Sport Link

Hamilton ili Masa…

Kontroverzije oko toga ko je kriv za incident koji se desio na trci u Maleziji kada je Hamilton kažnjen zbog kontakta sa Masom su ponovo u žiži javnosti, jer je objavljen radio snimak na kome Rob Smedli, inžinjer Ferarija, govori Felipeu Masi da zadrži Hamiltona što duže može i da mu uništi trku. Ovo nije emitovano na TVu tokom prenosa trke ali se nalazi na zvaničnom sajtu F1.

 (Dalje)

Sebastien Ogier i Julien Ingrassia u finalnom danu Rally France su izdržali pritisak i nisu napravili grešku. Francuska posada je uspešno nastupila na svim "sprint" brzinskim ispitima finalne sekcije relija Francuska, i Citroën Total World Rally Team-u donela devetu pobedu na jedanaest održanih takmičenja ove sezone.

 (Dalje)

Iz Bentley-a je stigla informacija da će tokom sledeće godine predstaviti najsnažniju verziju Continentala, nazvanog Continental GT2.

 (Dalje)

Ruska kompanija ё-АVТО, koja je u maju počela sa primanjem prednarudžbina za svoja hibridna vozila (hatchback i van verzije), saopštava da je formirala fabrički trkački tim nazvan ё-RAID.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Novosti.rs  

„Novosti“ istražuju: Može li se ušteđevinom kupiti nov ili pristojan polovan automobil. Za 100.000 dinara može se nabaviti samo „dobro održavani“ jugo ili vozilo sumnjivog porekla

 (Dalje)

Najstarija vozila registrovana u Srbiji, prema podacima Ministarstva unutrašnjih posova, proizvedena su pre više od jednog veka - 1900. godine.

 (Dalje)

Sezona u automobilzmu za 2011. u Srbiji završena je brdskom trkom u Kruševcu FAM 2011. Kratka, brza i zanimljiva staza donela je mnogo lepih borbi, a najuzbudljivije je bilo u okršaju Srđana Petrovića i Branka Zirojevića.

 (Dalje)