home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mali „harli” za zujanje po gradskim ulicama

Popularna fabrika predstavila okretniju varijantu motocikla, manjih gabarita, projektovanu da se provlači kroz urbanu gužvu; sa kojim se lako okreće i upravlja

 (Dalje)Jedan od najvećih svetskih proizvođača dvotočkaša konačno će krenuti u osvajanje evropskog tržišta. Manjinski vlasnik Erik Buell Racinga sa sedištem u Indiji je naime odlučio da Evropljanima ponudi ono što najbolje radi, a to su mali dvotočkašči. Brend koji je godinama poslovao pod Hondom i njenim rukovodstvom našao je partnera u EBR-u sa kojim je stvorio mali sportski motocikl HXR 250R. Taj dvotočkaš malene zapremine mogao bi se naći u prodaji na Starom kontinentu jer su njegovo ime Indijci tamo zaštitili ovog leta.

 (Dalje)


 (Dalje)

Yamaha 01Gen

8 Okt 2014 - 08:30 Motociklizam Link

Yamaha je davno počela da se bavi idejom o motociklima sa više od dva točka. Studija Tesseract iz 2007. godine je bila uvod u to, a sve je kulminiralo ove sezone kada je na tržište došao Tricity. Studija trotočkaša sa kojim Yamaha konkuriše Piaggiu prerasla je u serijski primerak, ali Japanci tu ne staju, već ideju sa tri točka pomeraju korak dalje. Taj korak je koncept 01Gen predstavljen na Intermotu koji je svojevrstan pogled na off-road varijantu Yamahinog skutera na tri točka.

 (Dalje)

BMW R1200R

8 Okt 2014 - 01:37 Motociklizam Link

Domaći salon motocikala BMW Motorrad je iskoristio da predstavi tri svoja noviteta. Doterani S1000RR i novi R1200RS pratio je i naked R1200R. Nova generacija motocikla, koji je svojevrsna ikona u BMW-ovim redovima, uz novo lice i brojne nove tehnologije dobio je i novi bokser motor koji je preuzeo od najprodavanijeg bavarskog dvotočkaša.

 (Dalje)

Suzuki GSX-S1000

4 Okt 2014 - 09:30 Motociklizam Link

Novi modeli su ono što je potrebno Suzukiju. Brend koji se sa problemima bori već godinama do sada se bazirao samo na recikliranje postojećeg. Novi GSX-S1000 nije takav slučaj jer je društvo iz Hamamatsua za njega pripremilo potpuno novi okvir i izgled koji do sada nije odlikovao njegove motocikle.

 (Dalje)

Podariti novo lice Versysu 650, a isto ne učiniti sa njegovom litarskom verzijom jednostavno nema smisla. Kawasaki je zato obnovio i Versys 1000 koji je sada takođe vizuelno približen ostatku Kawasakijeve game.

 (Dalje)

Tri noviteta i studija, to je ono što je Yamaha pripremila za salon dvotočkaša u Kelnu. Konceptni trotočkaš svemirskog dizajna i posebna serija modela MT-07 izloženi su uz novu verziju ikone XJR1300. Yamahin klasik osim u osnovnoj verziji na Intermotu je predstavljen i kao XJR1300 Racer koji su Japanci pripremili u saradnju sa tjunerima Wrenchmonkees i Deus Ex Machina.

 (Dalje)

Pežo Kisbee je jedan od najatraktivnijih skutera na našem tržištu, što i nije neko iznenađenje s obzirom da je njegov tvorac kompanija koja prednjači u modernom dizajnu, Pežo.

 (Dalje)

Suzuki GSX-S1000F

3 Okt 2014 - 09:30 Motociklizam Link

Dosta je vremena prošlo otkako je Suzuki poslednji put izbacio novi motocikl u litarskoj klasi. Aktuelni superbike je u istoj formi prisutan dobrih sedam godina, a dolazak novog primerka neće biti aktuelan bar još godinu dana. Kako bi se rešio starih komponenti i motocikala koji se slabo prodaju Suzuki je odlučio da napravi mali iskorak. Japanci su odlučili da predstave dva nova modela zasnovana na toj platformi. Za jedan od njih znali smo da dolazi, a uz naked GSX-S1000 Suzuki je pripremio i sport-tourer GSX-S1000F koji je predstavljen na salonu u Kelnu.

 (Dalje)

Uz brutalnu Ninju H2R Kawasaki je u Keln dovezao i Versys porodicu. Oba primerka Versys 1000 i Versys 650 su našli svoje mesto na Kawasakijevom izložbenom prostoru na Intermotu. Izgled ovih motocikla je sada usklađen sa ostatkom Kawasakijeve game i neodoljivo podseća na Ninja primerke.

 (Dalje)

BMW R1200RS

2 Okt 2014 - 07:30 Motociklizam Link

Uz obnovljeni superbike, BMW Motorrad je na Intermot dovezao još dva noviteta. To su naked R1200R, kao i njegova sport-tourer verzija R1200RS. To su tri od planiranih pet dvotočkaša koje će ove jeseni otkriti BMW, dva druga videćemo na salonu u Milanu.

 (Dalje)

Jedan od noviteta na moto sceni koji se sa nestrpljenjem čekao je novi Ducati Scrambler. Ne toliko zbog tehnologije koju donosi, već zbog radoznalosti kakav će on biti kada ga Italijani završe. Čekanje se definitivno isplatilo jer je Scrambler pravo osveženje u Ducatijevoj gami i to četvorostruko.

 (Dalje)

Ultimativni sportski motocikl je ono što je Kawasakiju do sada falilo. Dolaskom Ninje H2R to više nije slučaj. Ovaj motocikl mogao bi ujedno da označi početak nove ere u svetu dvotočkaša gde trenutno vladaju superbike primerci. Kawasakiju to više nije napeto pa je u igru uveden novi ultimativni Hyperbike.

 (Dalje)

Sa prvim danom Intermota počele su da stižu i informacije o premijerama koje se tamo održavaju. Jedan od dvotočkaša koji je predstavljen je novi BMW S1000RR koji uz doterani izgled donosi i više konja.

 (Dalje)


«Prethodni   1 2 3 ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... 89 90 91  Sledeći»