home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Vanquish Vision concept

Pojedini mediji pišu da je Aston Martin odložio planove za Vanquish sa centralno smeštenim motorom.

 (Dalje)

VIDEO: Test Audi SQ8

2 Dec 2023 - 08:30 Video Link

Video: Carwow.co.ukBMW iX

Kompanija za razvoj baterija Our Next Energy (ONE) sa sedištem u Mičigenu, u partnerstvu s BMW-om, predstavila je novi proizvod daleko većeg kapaciteta, s dvostrukom hemijom. Kompanija navodi da je iX opremljen ovom baterijom postigao impresivan domet od 978,6 km na testnom ciklusu WLTP.

 (Dalje)

VIDEO: Mazda CX-30 G-150

2 Dec 2023 - 01:38 Video Link


GWM Wey 03

Kineski proizvođači automobila se ozbiljno spremaju za ultimativni napad na tržište Evrope, a to čak ni ne rade električnim vozilima. Naime, najnoviji model s kojim žele da pokore Stari kontinent je "plug-in" hibrid s dvolitarskim turbo-benzinskim motorom koji je uparen s jednim ili dva elektromotora, zavisno od toga da li automobil ima pogon na jednu ili obe osovine.

 (Dalje)Citroen e-C3

Podstaknut talasom novih pristupačnih modela, tržišni udeo električnih vozila u Evropskoj uniji će sledeće godine porasti sa 14 na 20 posto, predviđa udruženje ACEA. Čak petinu tržišta novih automobila u 2024. bi trebalo da čine električni modeli, rekao je predsednik ACEA-e Luca de Meo, iako se predviđa da će celokupno tržište tek simbolično rasti za 2.5% sledeće godine.

 (Dalje)

NEVS Emily GT

NEVS Emily GT, koji su razvili inženjeri iz Saaba, sada je korak bliže proizvodnji nakon što je projekat kupio kanadski start-ap EV Electra.

 (Dalje)

Decembarska Citroën i Shell Helix servisna akcija

Ekskluzivni uvoznik Citroën vozila kompanija Avtonova Kab i generalni uvoznik Shell maziva Orbico tokom decembra organizuju promotivnu akciju u susret zimskim danima.

 (Dalje)


 (Dalje)

Kia EV9

Kia EV9 se plasirao u finalni krug izbora za Evropski auto 2024. godine (engl. COTY). Potpuno električni SUV je prvo bio na širem spisku od 28 novih modela predstavljenih ove godine, a sada ga je žiri koji čini 59 članova iz 22 zemlje smestio među sedam najboljih. Ukupni pobednik će biti proglašen 26. februara, na salonu automobila u Ženevi.

 (Dalje)