home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Novi prodajno-servisni centar "Mazde" otvoren je u Čačku i to je peti centar koji ova japanska fabrika automobila ima u Srbiji.

 (Dalje)Generalni direktor Grupe "Zastava vozila" Zoran Radojević izjavio je Tanjugu "da postoje inicijative da se kragujevački automobili proizvode u afričkim zemljama".

 (Dalje)

Lamborghini je objavio prve zvanične fotografije i detalje o novom Gallardu LP560-4 Super Trofeo, koji će se od maja naredne godine takmičiti u novom Blancpain Super Trofeo šampionatu (glavni sponzor je švajcarski proizvođač satova Blancpain).

 (Dalje)

Američka kompanija Genaddi Design Group (poznata po Fordu GTX1 Roadster) je još prošle godine najavila da će vlasnicima Lamborghinija Murcielago u Roadster varijanti ponuditi novi, tvrdi krov ("hard top") za njihovog ljubimca.

 (Dalje)

Izvor : Politika.rs

Izričit stav „Fijata” da u kragujevačkom pogonu nema mesta za konkurentsku firmu doveo je u ćorsokak pregovore države i američkog „Dženeral motorsa“ oko sklapanja „astre klasik“ u „Zastavinoj“ fabrici. Pregovori, ipak, nisu prekinuti, pa još uvek postoji mogućnost da se vremešni „Opelov“ model proizvodi u centru srpske automobilske industrije. „Politika“ saznaje da se traži drugo rešenje, odnosno lokacija izvan fabričkog kruga „Zastave“.

 (Dalje)

Jedan Rumun bio je šokiran kada je na kućnu adresu dobio obaveštenje da mora da plati ogromnu kaznu. U obrazloženju je pisalo da ga je policija snimila dok je vozio svoj 15 godina star Reno čak 498 kilometara na sat.

 (Dalje)

Novembarski SEMA Salon tjunera u Las Vegasu je sve bliži, pa je naravno sve više informacija o premijerama koje nas tamo očekuju. Ipak, Chevrolet i dalje krije zvanične detalje i fotografije novog Camaro Black concepta, mada su dostupni prvi tzv. teaser crteži ovog muscle car modela. 

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.co.yu

"Opel" se posle "mante", "senatora", "askone", "kadeta" i "kalibre" oprostio od još jednog svog velikog imena "vektre", koju je na promociji u Salcburgu i zvanično zamenio novi model "insignija". Da "Opel" od limuzine srednje klase očekuje dosta videlo se na svakom koraku u rodnom gradu Volfganga Amadeusa Mocarta. Proizvođač iz Riselhajma uložio je malo bogatstvo da premijera i testiranja dugo ostanu u sećanju, pa zato i ne čudi da su novinari bili smešteni u luksuznom hotelu "Šlos Fušl".

 (Dalje)

Salon automobila u brazilskom Sao Paolu počinje sledeće nedelje (traje od 30. 10. do 10. 11.) ali i pre njegovog zvaničnog otvaranja poznato je nekoliko premijera zanimljivih i za evropske oči. Jedna od njih (pored Fiata Bugster ili Renaulta Logan i Sandera Sport) je i novi Chevroletov koncept GPiX, čije prve slike su se upravo pojavile na internetu.

 (Dalje)

Nemački proizvođač automobila "Dajmler", u okviru koga posluje "Mercedes-Benc", objavio je da je profit kompanije u trećem tromesečju dostigao 213 miliona evra, čime je zabeležen dramatičan preokret nakon gubitka od 1,5 milijardi evra u istom periodu minule godine.

 (Dalje)

U želji da potencijalnim kupcima ponudi dinamičnije i atraktivnije verzije svojih modela Caddy i Caddy Maxi, Volkswagen je njihovu paletu u Velikoj Britaniji upravo proširio i novom Sportline varijantom.

 (Dalje)

Ford Focus ST by Loder1899

25 Okt 2008 - 00:06 Tuning Link

Bavarski tjuner Loder1899 se, par meseci posle Ford Focusa 2.0 TDCi, pozabavio i doradom sportskog Focusa ST koji u fabričkom izdanju inače iz 2,5 litarskog petocilindraša izvlači 225KS.

 (Dalje)

Kompanija Automobili Lamborghini S.p.A. je ponovo donirala jedan svoj automobil italijanskoj policiji (prvi primerak Gallarda je tamošnjoj policiji doniran 2004. godine koja je na autoputevima centralne i južne Italije do sada sa njim prešla oko 140.000 km, a drugi primerak od 2005. vozi i policija u Bolonji).

 (Dalje)

Prvi kineski automobil koji je došao na srpsko tržište, džip "sCEO", izložen je na novosadskom Sajmu automobila i košta 20.000 evra, a može se kupiti uz sajamski popust od 1.500 evra, saopštila je danas Auto-kuća "Progres".

 (Dalje)

I uvoznik Chevroleta za našu zemlju (www.gm-chevrolet.rs) je krenuo sa novom prodajnom kampanjom tokom koje se ovi automobili u Srbiji prodaju sa smanjenom carinom od 10 umesto 20 odsto.

 (Dalje)