home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Indijska kompanija "Tata motors" lansirala je danas najjeftiniji putnički automobil na svetu, "nano", koji će se prodavati za 100.000 rupija (2.000 američkih dolara), u nadi da će uneti revoluciju u putovanja miliona Indijaca i zaustaviti pad prodaje u zemlji izazvan globalnom ekonomskom krizom.

 (Dalje)Investicioni fond emirata Abu Dabi postao je najveći pojedinačni akcionar nemačkog koncerna Dajmler (Daimler) koji proizvodi automobile marke Mercedec-Benc.

 (Dalje)

Honda Civic je na ponovljenom ispitivanju procenjena za jedan od najbezbednijih automobila, prema novim nezavisnim rezultatima iz EuroNCAP-a (New Car Assessment Programme).

 (Dalje)

Na Beogradskom sajmu (Bulevar vojvode Mišića 14, www.sajam.co.rs) u petak 27. marta, pod sloganom "Otkrijte svoje želje" počinje 47. Međunarodni salon automobila (MSA) koji će trajati sve do 5. aprila.

 (Dalje)

Klub Renault 4 Srbija (www.renault4serbia.com) u nedelju 5. aprila 2009. godine, sa početkom u 10 časova, organizuje okupljanje vlasnika Renaulta 4.

 (Dalje)

Uoči predstojećeg Salona automobila u Šangaju (od 20. do 28. aprila), kompanija Volkswagen Shanghai (kineski partner nemačke marke) je objavio prve zvanične fotografije svog obnovljenog modela Passat Lingyu, koji će se na tržištu najmnogoljudnije zemlje sveta pojaviti u junu ove godine.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

„Opel“ je u bogatoj prošlosti imao prepoznatljive karavane („olimpija rekord“ i „askona vojaž“) i vagone („omega“), ali nikada sports turere. Tačnije, ne do pojave „insignije“, koja je dobro poznatim formama podarila novi život. Do promene je došlo iz želja da „insignija“ od prvog izlaska na teren progovori jezikom 21. veka, u kojem je sports turer sinonim za superdinamičan, snažan i atraktivan automobil.

 (Dalje)

Nemačka tjuning kuća Wheelsandmore je ponovo obradila Audijev R8 sa 4,2 litarskim V8 motorom, koji sada raspolaže sa 450 ili 530KS, u zavisnosti od želje i dubine džepa potencijalnog kupca.

 (Dalje)

Đovani di Filipis, direktor "Fijata Srbija", izjavio je za RTS da će taj italijanski proizvođač automobila do maja proizvesti 2.000 vozila "fijat punto". Postojao je plan da "Fijat Srbija" godišnje proizvede 15.000 vozila. Di Filipis ističe da je taj plan već promenjen.

 (Dalje)

Nova Mercedesova E klasa je u standardnoj varijanti poznata već neko vreme (sledeće nedelje videće je i posetioci Salona automobila u Beogradu), dok će premijera najsportskije E63 AMG verzije biti održana narednog meseca na Salonu u Njujorku.

 (Dalje)

Jedno od najvećih ovogodišnjih iznenađenja u automobilskom svetu doneo je J.D. Power i njegovo istraživanje pouzdanosti automobila. Nakon 14 godina apsolutne dominacije Lexus je primoran da se zadovolji sa trećim mestom i da titulu prepusti Buicku i Jaguaru.

 (Dalje)

Aktuelna svetska ekonomska kriza čini svoje, a njene najnovije žrtve su BMW Z4 M i Lamborghini Estoque.

 (Dalje)

Slovenački premijer Borut Pahor kaže da neće biti otpuštanja radnika u fabrici automobila Revoz u Novom Mestu.

 (Dalje)


Više o Aston Martinu One-77 možete pročitati OVDE.

Posle novog Golfa GTI (ima 2.0 TFSI motor sa 210KS i 280 Nm), stiže i Golf GTD. Naime, prema poslednjim vestima, na predstojećem AMI Salonu automobila u Lajpcigu (od 28. marta do 5. aprila) Volkswagen će održati svetsku premijeru novog Golfa GTD.

 (Dalje)