home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Japanska kompanija Toyota Motor saopštila je da je produkcija automobila u njenim pogonima širom sveta pala za gotovo polovinu u februaru u odnosu na prošlu godinu, dok Honda i Nissan objavljuju slične sumorne brojke.

 (Dalje)Kia Forte LPI Hybrid

25 Mar 2009 - 00:22 Noviteti Link

Kia je na domaćem, korejskom tržištu promovisala hibridnu verziju svoje limuzine Forte, koja će tamošnjim kupcima biti na raspolaganju već ovog leta. 

 (Dalje)

Svetska automobilska industrija, koja je ozbiljno uzdrmana globalnom finansijskom krizom, mogla bi da dobije oko 50 milijardi dolara neposredne finansijske pomoći iz raznih fondova za podsticanje ekonomskog razvoja, ističe konsultantsko-revizorska kompanija Dilojt u danas objavljenoj analizi.

 (Dalje)

Citroen C4 Coupe by Loeb

24 Mar 2009 - 12:15 Noviteti Link

Citroen C4 Coupe je doživeo novo specijalno "by Loeb" izdanje, koje će naravno biti ponuđeno samo limitiranom broju kupaca.

 (Dalje)

Kineski Jianghuai Automobile (JAC) je objavio prve zvanične ilustracije svog novog malog gradskog modela A00, koji će premijeru doživeti na Salonu automobila u Šangaju (20.- 28. april).  

 (Dalje)

Mercedes je objavio zvaničan teaser video svog novog modela SLS AMG (nasleđuje SLR McLaren), koji će se pojaviti u septembru na Salonu automobila u Frankfurtu (prodaja će međutim početi u prvoj polovini 2010.).

 (Dalje)

Clan Cruiser je naziv budućeg britanskog sportskog automobila, za čiji razvoj je odgovorna kompanija Clan Cars sa sedištem u Šefildu.

 (Dalje)

STaSIS Signature Series A4

24 Mar 2009 - 08:30 Tuning Link

Iza ovog imena se krije Audijeva "četvorka", rad kalifornijske tjuning firme STaSIS, koja je A4 sa 2.0L turbo motorom pojačala na 255KS i 400 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) u roku od 5,3 sekunde.

 (Dalje)

Vulca S V12, koji je upravo krenuo u prodaju, kreacija je italijanske kompanije Faralli & Mazzanti (F&M Auto), koja nam je od ranije poznata pre svega po svom modelu Antas V8 GT. Ovog puta su se odlučili za ugradnju V12 agregata, koji u zavisnosti od zapremine razvija snagu u rasponu od 450 do 600KS.

 (Dalje)

MEC Design Mercedes CLS

24 Mar 2009 - 00:37 Tuning Link

Kompanija MEC Design već deset godina kreira različite tjuning pakete, a najnoviji je napravljen za još uvek atraktivan Mercedes CLS.

 (Dalje)

Britanska kompanija Wilcox Limousines je najavila da će uskoro svoje modele na bazi Vauxhallove Vectre zameniti paletom novih automobila, napravljenih na osnovi nove Vauxhall/Opel Insignije.

 (Dalje)

Kao što je poznato, novi Rollsov manji model se razvija pod kodnom oznakom RR4 (u serijskoj verziji trebalo bi da ponese ime Silver Ghost), a kako će izgledati, najavila je studija 200EX, promovisana na nedavnom Salonu automobila u Ženevi.

 (Dalje)

Novu generaciju Golfa GTI pokreće 2.0 TFSI agregat sa 210KS i 280 Nm obrtnog momenta (uparen je sa standardnim šestostepenim manuelnim ili opcionim DSG menjačem sa duplim kvačilom), što će biti dovoljno da 1318 kg težak automobil od 0 do 100 km/h ubrza za 6,9 sekundi i postigne maksimalnu brzinu od 240 km/h (potrošnja po fabričkim podacima inače iznosi 7,4 litara na 100 km).

 (Dalje)

O povratku nemačkog Melkusa (originalni model RS 1000 na bazi Wartburga 353 je između 1969. i 1979. godine napravljen u seriji od samo 101 primerka) na automobilsku scenu se govori već neko vreme, a od novembra ove godine to će se konačno i desiti.

 (Dalje)