home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

I uvoznik Suzukija za našu zemlju, kompanija Euro Sumar (Beograd, Vojislava Ilića 145, tel. 011/288 60 76, www.suzuki-yu.co.yu), odobrava popuste kupcima ovih japanskih automobila.

 (Dalje)Project Kahn Audi R8

15 Nov 2008 - 00:33 Tuning Link

Tjuning kuća Project Kahn, koja je posle bezbrojnih doterivanja najekskluzivnijih automobila nedavno u svoje ruke uzela i korejski Ssangyong Rexton (o tome više OVDE), sada kupcima nudi i modifikovani Audi R8.

 (Dalje)

Volkswagen je saopštio da je njihov kompaktni SUV model Tiguan od sada u Nemačkoj dostupan i u varijanti sa pogonom samo na prednjim točkovima, koja je lakša i ima manju potrošnju od brata sa 4x4 pogonom.

 (Dalje)

U nemačkom Hamann Motorsportu nikad ne miruju, a i Salon tjunera u Esenu je opasno blizu (počinje 29. novembra), pa i ne iznenađuje pojava još jednog modifikovanog automobila iz njihove ponude.

 (Dalje)

Uhvaćen Peugeot 3008

14 Nov 2008 - 17:56 Top secret Link

Zajedno sa novim serijskim modelom 308 CC i studijom RC HYmotion4, Peugeot je na Salonu automobila u Parizu početkom prošlog meseca pažnju privlačio još jednim koncept automobilom. Radilo se o modelu Prologue HYmotion4 concept, koji najavljuje skori dolazak serijskog Peugeotovog crossover automobila (mešavina monovolumena i SUV-a) na bazi aktuelne 308 – ice i koji bi trebalo da ponese ime 3008.

 (Dalje)

Kupci "zastavinih" automobila ne treba da se brinu za rezervne delove jer će do 20. novembra, kada se ukida proizvodnja automobila, biti završena i proizvodnja tih delova u količinama koje će zadovoljiti potrebe tržišta u narednih najmanje sedam godina, izjavio je danas Tanjugu generalni direktor grupe "Zastava vozila" Zoran Radojević.

 (Dalje)

Edo Porsche Cayenne GTS

14 Nov 2008 - 16:45 Tuning Link

Nemačka kompanija Edo Competition je odavno poznata kao specijalista kada se radi o izuzetnim preradama najbržih i najskupljih automobila na svetu (dovoljno je podsetiti se njihovih modifikacija Lamboghinija Murcielago LP640 i Gallardo, Porschea 911 Turbo, Forda GT, Ferrarija 599GTB, Ferrarija Enzo i Maseratija MC12 Corsa), dok je najnoviji rad ove kuće jedan SUV model – Porscheov Cayenne GTS.

 (Dalje)

Kragujevačka fabrika „Zastava”, u kojoj se 20. novembra zvanično ukida proizvodnja dosadašnjih modela automobila, na lageru za prodaju ima samo još 150 automobila „jugo”, 220 „zastava101” i 12 „florida”, izjavila je Tanjugu Ljiljana Milosavljević, rukovodilac službe plasmana automobila.

 (Dalje)

Nakon standardnih verzija Abarth 500 i 500 SS, italijanska fabrika je sada za 101 najbržeg kupca (toliko će ih naime biti napravljeno) pripremila i novu, limitiranu ediciju Fiat 500 Abarth DA 0 A 100 (it. DA ZERO A CENTO), napravljenu u čast 100 godine rođenja Karla Abartha (rođen 15. novembra 1908. godine).

 (Dalje)

9ff Porsche GT9R

14 Nov 2008 - 11:09 Tuning Link

O modelu GT9 kompanije 9ff (na drugoj slici) je već bilo dosta reči, budući da je na trkačkoj stazi Papenburg ovaj automobil u aprilu uspeo da postigne planiranih 409 km/h. To je bilo dovoljno da se pretekne Bugatti Veyron (može do 407 km/h), ali ipak manje od 411,76 km/h koliko postiže američki SSC Ultimate Aero TT.

 (Dalje)

Domaći uvoznik Audija (www.audi.rs) počeo je sa prodajom Audijevog sportskog modela TTS, koji se na evropskom tržištu inače prodaje od početka leta (njegova zvanična promocija je održana još u januaru ove godine na Salonu automobila u Detroitu).

 (Dalje)

Na jedinstvenom off-road parku, Beograđani koji vode aktivan i dinamičan život, vozili su novi Audi Q5 i uz nadzor stručnjaka, uživali u okretnosti ovog SUV-a. Predstavnici medija, među kojima je bio i Miroslav Lazanski i Borislav Miljanović, oprobali su se u vožnji Q5 na pesku, vodenim preprekama kroz više od 20 modula terena, dok su Vuk Brajović i Filip Maksimović uživali u dinamičnoj vožnji do Avale.

 (Dalje)Nakon osvajanja titule Automobila godine 2009. u Škotskoj, nova Ford Fiesta se tim laskavim priznanjem okitila i u našem komšilku – u Hrvatskoj.

 (Dalje)


Citroenov ovlašćeni uvoznik i distributer za Srbiju, kompanija Vitro Group (www.vitrogroup.rs), objavila je da će do 1. januara 2009. godine svi zainteresovani biti u mogućnosti da tokom akcije i dalje kupe pojedine modele Citroena bez carinskih troškova.
 (Dalje)