home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Tek završeni 79. Salon automobila u Ženevi (od 5. do 15. marta) privukao je 648.000 posetilaca, ali je to ipak manje nego prošle godine.

 (Dalje)Kao što je bilo i najavljeno, Lancia će tokom ove godine prestati sa proizvodnjom svoje luksuzne limuzine Thesis, koja se na tržištu nalazi od 2002. godine.

 (Dalje)

Primerak američkog supersportiste SSC Ultimate Aero Twin-Turbo, koji je sa svojih 411,76 km/h oborio svetski rekord u maksimalnoj brzini za serijske modele i ušao u Ginisovu knjigu rekorda, može biti vaš, ukoliko naravno imate dovoljno novca za njegovu kupovinu.

 (Dalje)

Nezavisna organizacija EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) je, nakon prvog crash testa u novembru prošle godine, sada ponovo obavila testiranje Volkswagenovog Golfa VI, ali pod novim, oštrijim kriterijumima koji važe od februara ove godine.

 (Dalje)

Američki proizvođač automobila Ford saopštio je danas da će smanjiti svoje kapacitete i troškove u Evropi zbog slabe potražnje na tržištu automobila i pored investiranja 200 miliona evra u fabriku u Kelnu.

 (Dalje)

Prema poslednjim informacijama, serijska verzija Dacijinog koncepta Duster (svetsku premijeru je imao na upravo završenom Salonu automobila u Ženevi) biće lansirana sledeće godine, i to najverovatnije opet na ženevskom Salonu.

 (Dalje)

Mitubishi će ovog leta aktuelni Volkswagenov 2,0 litarski dizel motor u svom Lanceru zameniti novim, common-rail 1.8 DI-D turbo-dizel agregatom (razvijen u saradnji sa kompanijom Fuji Heavy Industries).

 (Dalje)

"Beogradski fantom" je priča o Vladi Vasiljeviću koji je 1979. godine ukrao beli Porsche 911, a zatim desetak večeri izluđivao miliciju svojim vratolomnim vožnjama na Slaviji, uveseljavajući građane koji su dolazili to da gledaju.

 (Dalje)

Uskoro kraj "Crnogorcima" ?

15 Mar 2009 - 17:41 Vesti Link

Preuzeto sa : rts.rs

Broj automobila sa crnogorskim tablicama, koje na osnovu ovlašćenja voze građani Srbije, i dalje je nepoznat, ali bi to uskoro moglo da se promeni. Brojka bi mogla postati delimično poznata početkom juna, kada u Crnoj Gori ističe rok za zamenu registarskih tablica, a uvedeni su strožiji kriterijumi za tehnički pregled.

 (Dalje)

Do sada je upisano gotovo 19 hiljada potencijalnih kupaca za Punto 188 iz Zastave, ali je sasvim neizvesna dinamika isporuke.

 (Dalje)

Dacia traži pomoć države

14 Mar 2009 - 18:29 Vesti Link

Rumunska Dacia (u vlasništvu francuskog Renaulta) je zatražila pomoć od vlade u iznosu od 170 miliona evra za svoju fabriku na jugu Rumunije.

 (Dalje)

U Rusiji je 11. marta startovala proizvodnja modernizovane Chevrolet Nive (kod nas se na žalost mnogih zaljubljenika u Nive nije zvanično prodavala ni dosadašnja verzija), koja će na ruskom tržištu, u zavisnosti od opreme, koštati od 412.000 do 486.000 rubalja (od 9.180 do 10.830 evra), odnosno za 30.000 do 40.000 rubalja više nego do sada.

 (Dalje)

Hyundai je saopštio da je prodaja njihovog malog gradskog modela i10 širom sveta već dostigla brojku od 300.000 primeraka.

 (Dalje)

Kompanija Tojota (Toyota Motor Corp) je saopštila da će privremeno zatvoriti svoju fabriku u Rusiji, od 30. marta do 6. aprila.

 (Dalje)

Drugi najveći američki proizvođač motornih vozila "Ford" očekuje uštedu od 500 miliona dolara godišnje iz sporazuma sa sindikatom radnika automobilske industrije (UAW) kojim bi troškove rada uskladio sa troškovima svojih japanskih rivala, saopštila je kompanija.

 (Dalje)