home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Izvor : Politika.rs

„Fijat” ne može da sačuva sva italijanska postrojenja, jasna je poruka odgovornog direktora torinske automobilske kuće, Serđa Markjonea uoči sastanka sa ministarkom za obrazovanje Marijom Stelom Đelmini u „Fijatovom” Centru za istraživanje.

 (Dalje)Ugovor o sponzorstvu između kompanije Verano Motors i Olimpijskog komiteta Srbije potpisan je jučes u Verano Centru u Beogradu.

 (Dalje)

Volkswagen je objavio da će njegova Automotive Division investirati oko 25,8 milijardi EUR u naredne tri godine, od čega će investicije u zgrade, fabrike i opremu iznositi čak 19,9 milijardi EUR, i čak polovina od ovog iznosa biće investirano u Nemačkoj.

 (Dalje)

Prema poslednjoj ADAC statistici kvarova za prethodnu, 2008. godinu, nemački proizvođači automobila prednjače po kvalitetu svojih proizvoda. Nemačka premijum trojka - Audi, BMW i Mercedes nalaze se na prvim mestima po pouzdanosti kada su putnički automobili u pitanju. Izuzetak je klasa srednjih mini-vanova, gde prednjači Citroen svojim modelom Xsara/C4 Picasso.

 (Dalje)

Kuća RM Auctions će početkom sledeće godine organizovati aukciju na kojoj će se naći Aston Martin DB4 GT Lightweight, za koga se očekuje da postigne cenu od oko milion američkih dolara.

 (Dalje)

Velika Britanija, Španija, Belgija i Poljska ponudile su Dženeral Motorsu kredite i poreske olakšice. Za uzvrat traže obećanja o opstanku radnih mesta u tim zemljama. Nemačka ostaje pri svom stavu da pomoći za Opel nema.

 (Dalje)Norveški proizvođač električnih vozila "Tink global" (Think Global) planira širenje na američko tržište i izabrao je Indijanu za podizanje nove fabrike, preneo je specijalizovani internet portal "Autonjuz", navodeći da će više detalja biti poznato u narednih nekoliko sedmica.

 (Dalje)

Izvor : Novosti.rs

Probna proizvodnja “punta” u “Zastavinoj” Fabrici automobila, prekinuta zbog požara koji je izbio 14. novembra u “Montaži”, počela je u nedelju, a već u ponedeljak će početi serijska proizvodnja od gotovo 100 vozila dnevno, saznaju “Novosti”.

 (Dalje)

Audi proizvodi dizel motore već 30 godina, a prvi dizel motor ove kompanije je predstavljen 1978. godine. 1989. godine, 11 godina nakon toga, Audi je predstavio dizel motor sa turbo punjačem, interkulerom i direktnim ubrizgavanjem. Sve ove tehonologije su bile objedinjene u oznaku "TDI".

 (Dalje)

Španski "Seat", filijala nemačkog auto-giganta "Folksvagen" (VW), najavila je da će zbog pada tražnje i iduće godine nastaviti da smanjuje proizvodnju u fabrici Martorel na severoistoku Španije.

 (Dalje)

Još pre skoro pet meseci je britanski Autocar pisao o ultra-luksuznoj verziji popularnog Minija, koji bi bio napravljen u saradnji sa kompanijom Rolls-Royce.

 (Dalje)

Izvor : Blic.rs

Srpska manekenka Đurđa Stojiljković našla se na naslovnoj strani „Pirelijevog” kalendara za 2010. godinu, koji je predstavljen preksinoć u Londonu.

 (Dalje)

Nadzorni odbor "Folksvagena" (VW), najvećeg evropskog proizvođača automobila, potpisao je nacrt ugovora o preuzimanju "Poršea" u etapama.

 (Dalje)

Izvor : Pressonline.rs

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije još uvek ne znaju kada će početi izdavanje novih registarskih tablica za automobile, iako je njihova zamena trebalo da počne još 6. juna prošle godine.

 (Dalje)