home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Plan francuske vlade za spasavanje automobilske industije uključuje šest milijardi evra (7,7 milijardi dolara) zajmova za Reno (Renault SA) i Pežo - Sitroen (Peugeot-Citroen), navode pariske dnevnici.

 (Dalje)Treći po veličini japanski proizvođač automobila Nisan će, zbog drastičnog pada prodaje i finansijskog manjka, do kraja marta ukinuti 20 hiljada radnih mesta.

 (Dalje)

Ford će predstojeći Salon automobila u Ženevi iskoristiti da javnosti prikaže i svoj novi koncept Iosis 3, odnosno već treći koncept iz Iosis serije.

 (Dalje)

Verovatno se sećate vesti od pre nekih mesec dana da je britanski doktor Harold Carr svoju imovinu testamentom ostavio rođacima, a da je deo imovine činila i jedna garaža, u kojoj se, između ostalih automobila, nalazio i veoma redak Bugatti 57S Atalante iz 1937. godine (jedan od ukupno 17 ikada proizvedenih).

 (Dalje)

Japanska Tojota ubeležila je gubitak u trećem kvartalu fiskalne godine i za celu godinu očekuje gubitak od 350 milijardi jena (3,9 milijardi dolara).

 (Dalje)

Vlada Italije odobrila je dekretom paket za stimulisanje domaće industrije automobila i kućnih aparata, vredan više od dve milijarde evra (2,56 milijardi dolara), u nastojanju da podstakne potrošnju i oživi privredu, zapalu u recesiju.

 (Dalje)

Avtovaz, najveći ruski proizvođač automobila, zaustavio je danas proizvodnju jer mu nedostaju delovi.

 (Dalje)

Masivna pomoć države i premije pri kupovini novih automobila kojima vlada Angele Merkel nastoji da podstakne nemačku privredu pomažu paradoksalno više češkim preduzećima.

 (Dalje)

Tek što je BMW objavio da je tokom prošle godine povećao prodaju svojih sportskih M modela za čak 50% (o tome više OVDE), iz Mercedesa stiže saopštenje da je i njihov AMG takođe imao porast prodaje u 2008.

 (Dalje)

Još ne postoji precizna računica po kojoj će vlasnici starih automobila u Srbiji moći da kupe novi „punto” uz pomoć države. Iako je ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je da će građani uz doplatu moći da zamene bilo koji model starog automobila za novi „punto” uz državnu subvenciju, računica još nije napravljena jer treba obaviti razgovore sa firmama koje se bave reciklažom starih automobila.

 (Dalje)

"Partnerstvo sa Krajslerom je "tiket lotoa" koji bi mogao da bude bezvredan ako se američki proizvođač ne oporavi", ocenio je prvi čovek italijanskog "Fijata" Serđo Markione.

 (Dalje)

Svi oni koji nisu voleli Chrisa Bangle-a i njegove "kreacije" u BMW-u, najzad mogu da odahnu, budući da ovaj 52-godišnji Amerikanac napušta bavarsku kompaniju.  

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

Ugovor između države i „Fijata”, potpisan 29. septembra prošle godine, objavljen je na sajtu Vlade Srbije koji dan kasnije, ali bez stranica o novim modelima koji će se praviti u Kragujevcu. Ta enigma nije razrešena ni danas, a reč je, možda, o najznačajnijem delu aranžmana. Umesto novih modela „A” i „B” klase, Kragujevac je, a zajedno s njim i Srbija, dobio stari „punto”.

 (Dalje)

Najnoviji pokušaj za proboj na evropskom tržištu Kinezi su učinili u Grčkoj, gde je tamošnji uvoznik počeo sa prodajom automobila kompanije JAC i njihovog SUV modela Rein.

 (Dalje)

Nekako u senci svih onih izveštaja o padu prodaje i slanju radnika na prinudne odmore, bavarski BMW saopštava da je prodaja njegovih sportskih M modela tokom 2008. godine porasla 50% u odnosu na 2007.

 (Dalje)