home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Američki Ford je potvrdio da su u toku pregovori o prodaji njegove švedske filijale Volvo i da "razgovara sa više zainteresovanih strana".

 (Dalje)BMW Z2 dobio zeleno svetlo

27 Mar 2009 - 00:45 Vesti Link

Prema pisanju nemačkog magazina AutoBild, čelnici bavarskog BMW-a dali su zeleno svetlo za proizvodnju malog roadstera Z2, koji će se u salonima dilera pojaviti u drugoj polovini 2012. godine.

 (Dalje)

Japanski proizvođač automobila Honda sve se više angažuje u proizvodnji hibridnih automobila tako da dnevno proizvede 600 komada modela "insajt" (Insight).

 (Dalje)

Piraeus Leasing i Piraeus Rent će, tokom 47. Međunarodnog sajma automobila u Beogradu, predstaviti specijalne sajamske uslove finansijskog i operativnog lizinga namenjenog građanima, kompanijama i samostalnim preduzetnicima.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

Silazak vozila sa montažne linije otkazan pošto se nadležni u Vladi Srbije i predstavnici „Fijata” još nisu dogovorili kad će preseći crvenu vrpcu.

 (Dalje)

Kompanija Tata će ukinuti veći broj radnih mesta u kompanijama Jaguar i "Land rover" ako ne obezbede vladine garancije za dobijanje 500 miliona funti kredita.

 (Dalje)

Sa montažnih traka kragujevačke fabrike automobila, danas je sišlo trideset automobila "punto 188". Kako je najavljeno, narednih dana biće montirano još 120 vozila, a do kraja maja i preostala planirana količina od dve hiljade automobila.

 (Dalje)


Kompanija Verano Motors je jedan od sponzora, a Peugeot je oficijelno vozilo ATP turnira "Serbian Open", koji će se održati od 2. do 11. maja u Beogradu. 

 (Dalje)

Češka Škoda je, uprkos rekordnoj prodaji od 674.500 vozila, prošle godine ostvarila za trećinu manju dobit, od 403 miliona evra.

 (Dalje)

Prvi model koji će dobiti novu Fiatovu DDC šestostepenu transmisiju sa duplim kvačilom (za čiji razvoj su inače zaslužni Fiat Powertrain Technologies i BorgWarner), jeste najmanji Alfin model MiTo.

 (Dalje)

Japanska kompanija Toyota Motor saopštila je da je produkcija automobila u njenim pogonima širom sveta pala za gotovo polovinu u februaru u odnosu na prošlu godinu, dok Honda i Nissan objavljuju slične sumorne brojke.

 (Dalje)

Svetska automobilska industrija, koja je ozbiljno uzdrmana globalnom finansijskom krizom, mogla bi da dobije oko 50 milijardi dolara neposredne finansijske pomoći iz raznih fondova za podsticanje ekonomskog razvoja, ističe konsultantsko-revizorska kompanija Dilojt u danas objavljenoj analizi.

 (Dalje)

Vulca S V12, koji je upravo krenuo u prodaju, kreacija je italijanske kompanije Faralli & Mazzanti (F&M Auto), koja nam je od ranije poznata pre svega po svom modelu Antas V8 GT. Ovog puta su se odlučili za ugradnju V12 agregata, koji u zavisnosti od zapremine razvija snagu u rasponu od 450 do 600KS.

 (Dalje)

Kao što je poznato, novi Rollsov manji model se razvija pod kodnom oznakom RR4 (u serijskoj verziji trebalo bi da ponese ime Silver Ghost), a kako će izgledati, najavila je studija 200EX, promovisana na nedavnom Salonu automobila u Ženevi.

 (Dalje)

Indijska kompanija "Tata motors" lansirala je danas najjeftiniji putnički automobil na svetu, "nano", koji će se prodavati za 100.000 rupija (2.000 američkih dolara), u nadi da će uneti revoluciju u putovanja miliona Indijaca i zaustaviti pad prodaje u zemlji izazvan globalnom ekonomskom krizom.

 (Dalje)