home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Japanska "Honda motor" planira da u toku 2010. godine otpočne prodaju u Rusiji svog vozila marke "akura", saopštio je menadžer kompanije Segeru Takagi.

 (Dalje)Izvor : Pressonline.rs

Carina na uvoz automobila, uprkos brojnim najavama iz vrha vlasti, neće biti smanjena sa 20 na 10 odsto do kraja ove godine, saznaje Press u Vladi Srbije.

Mada u Ministarstvu ekonomije tvrde da će biti ispunjena obećanja ministra Mlađana Dinkića, u Ministarstvu finansija juče su nam objasnili da je izvesnije postepeno smanjenje carina, pa bi carine na uvoz automobila prvo mogle da padnu na 17 odsto, dok bi tek 2013. godine bile ukinute skroz.

 (Dalje)

Izvor : Novosti.rs

Predstavnici "Dženeral motorsa" i "Zastave" počeli su pregovore o ostvarivanju ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, kojim je predviđeno sklapanje dva "opelova" modela u srpskoj fabrici automobila. Menadžeri ove dve kompanije, kako saznajemo, razmatraju tehničke mogućnosti da se ugovor sprovede u delo u nekoj od bivših fabrika Grupe "Zastava vozila".
Da su pregovori počeli, "Novostima" je potvrdio i Zoran Stošić, direktor firme "Zastava AGM", koja je zadužena za montažu "opelovih" modela, ali detalje o toku pregovora nije mogao da nam saopšti.

 (Dalje)

Maleni gradski automobil Smart ForTwo je 2. jula ove godine proslavio svoj deseti rođendan (na taj dan 1998. godine prvi primerak ovog dvoseda je napustio proizvodne trake Daimlerove Hambach fabrike u Francuskoj), a juče je proslavljena i proizvodnja jubilarnog, milionitog primerka (slavljenik je verzija ForTwo micro hybrid drive sa Passion paketom opreme i motorom od 52kW/71KS).

 (Dalje)

Izvor : Novosti.rs 

Ugovor između "Fijata" i Vlade Srbije o strateškom partnerstvu u fabrici automobila u Kragujevcu biće spreman za potpisivanje do kraja meseca - potvrdili su u sredu "Novostima" predstavnici obe strane.

 (Dalje)

Izvor : Novosti.rs

Kako "Novosti" saznaju, zavladao je pravi "mali rat" između nadležnih u Ministarstvu finansija i Ministarstvu ekonomije oko termina i visine carinskih stopa za uvoz automobila.

 (Dalje)

HSV ClubSport R8 Tourer

3 Sep 2008 - 01:10 Vesti Link

Holden Special Vehicles (HSV), odnosno fabrički tjuner australijskog Holdena, upravo je startovao sa prodajom modela ClubSport R8 Tourer na australijskom tržištu.

 (Dalje)

Francuski proizvođač automobila "Reno" ukinuće 4.000 radnih mesta u Francuskoj u okviru programa za smanjenje troškova kako bi nadomestio povećane izdatke za sirovinski materijal i smanjenje prodaje na evropskom tržištu, saopšteno je iz kompanije.

 (Dalje)

Uspeh Renaulta sa Dacijom naravno nije prošao nezapaženo od strane konkurencije pa su svoje niskobudžetne automobile već najavili i Toyota, GM, Fiat, VW, Hyundai i ostali. Sada se ponovo govori da i drugi francuski proizvođač, PSA grupacija (Peugeot i Citroen), želi da zagrize deo kolača u tom segmentu tržišta.

 (Dalje)

Izvor : Novosti.rs

U Ministarstvu ekonomije tokom ove nedelje počeće pregovori sa menadžmentom “Dženeral motorsa” o realizaciji ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji GM i “Zastave”, kojim je predviđeno sklapanje dva “Opelova” modela u kragujevačkoj fabrici.

 (Dalje)

Lagonda se vraća

1 Sep 2008 - 18:11 Vesti Link

Dr Ulrich Bez, prvi čovek Aston Martina, potvrdio je danas da ova kompanija namerava da oživi marku Lagonda, koja će 2009. godine proslaviti svoj stoti rođendan. Tada će biti predstavljen i prvi koncept automobil, čija serijska verzija bi mogla da se pojavi na tržištu do 2012. godine.

 (Dalje)

Concept ZT, koji je Mitsubishi izložio na prošlogodišnjem Salonu automobila u Tokiju, ipak neće stići na proizvodne trake, budući da su čelnici japanske kompanije po poslednjim informacijama otkazali planove za njegovu serijsku proizvodnju.

 (Dalje)

U Rusiji će se ove godine prodati 1,83 miliona novih automobila strane proizvodnje, izjavio je direktor sektora za automobilsku industriju pri ruskom ministarstvu trgovine Aleksej Rahmanov.

Oko 19 odsto ruskog tržišta pokrivaju strana vozila proizvedena u ruskim fabrikama, a "čist" uvoz čini oko 47 procenata, rekao je on novinarima na Međunarodnom salonu automobila u Moskvi.

 (Dalje)

Desetak proizvođača autodelova iz Bosne i Hercegovine može se nadati saradnji sa Kragujevačkom "Zastavom" i italijanskim koncernom FIAT, koji su najavili strateško partnerstvo i gradnju nove fabrike u Srbiji, pišu Nezavisne novine.

 (Dalje)

Najnoviji Sandero Stepway, koji je kompanija Renault predstavila u Latinskoj Americi, neće biti u proizvodnji pod Dacia markom, potvrdili su predstavnici rumunske kompanije.

 (Dalje)