home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Novi model Ford Fieste stiže na naše prostore 12. februara, kao lepa najava Dana Zaljubljenih. Ovakav izbor datuma nije slučajnost, jer se radi o prvom proizvodu Fordove "Fabrike ljubavi", smeštene u industrijskoj zoni Kelna (Nemačka).

 (Dalje)Početak 2009. godine za Mazdu označen je dobrim brojkama kada je reč o prodaji: uprkos nestabilnim ekonomskim prilikama i iščekivanju detalja o novim carinskim propisima, tokom januara 40 Mazdinih modela stiglo je do kupaca, što predstavlja povećanje od 18% u odnosu na isti period prošle godine.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

Iako je stiglo najavljeno pojevtinjenje automobila, za kupce efekat od nekih šest do sedam procenata nije ono što su očekivali, pa tako ispada da su najviše profitirali oni koji su kupovali uz popuste u novembru i decembru.

 (Dalje)

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je da će država subvencionirati kupovinu Fiata "punto" koji se bude proizvodio u Kragujevcu po sistemu "staro za novo", tako da će u maloprodaji koštati 5.999 evra i biti najjeftiniji automobil u Evropi.

 (Dalje)

Uvoznik Suzukijevih vozila za Srbiju, beogradski Euro Sumar (www.suzuki-yu.co.yu), nedavno je otvorio novi salon automobila na Novom Beogradu, u ulici Omladinskih brigada 86, neposredno uz poslovni centar Airport City.

 (Dalje)

Građani koji se odluče za kupovinu automobila "punto", proizvedenog u kragujevačkoj "Zastavi", i uzmu subvencionisani kredit, mesečno će otplaćivati ratu od 90 do 130 evra.

 (Dalje)

Nekoliko meseci posle zvanične premijere na Salonu automobila u Parizu, Golf šeste generacije (prvi Golf je inače predstavljen 1974. godine, drugi 1983., treće izdanje je usledilo 1991., "četvorka" je stigla 1997., a Golf "petica" 2003. godine) je konačno stigao i na naše tržište.

 (Dalje)

Primenjujući nove propise oko smanjenja carinskih stopa za uvoz automobila u našu zemlju koji su stupili na snagu, zvanični distributer za vozila Subaru u Srbiji, kompanija „Nikos C. Kattamis Serbia and Montenegro" od 1. februara primenjuje nove, snižene cene za sve modele ovog japanskog proizvođača.

 (Dalje)

U Srbiji danas počinje primena Prelaznog trgovinskog sporazuma sa EU, koji će značiti smanjenje brojnih carinskih stopa na uvoz robe iz Unije, a carina na nove i polovne automobile biće smanjena sa 20 na 10 odsto.

 (Dalje)

Usvojena je nova, niža carinska stopa za uvoz automobila, ali je popust na Hyundai i dalje veći. Naime, uvoznik Hyundaija za našu zemlju (www.hyundai.rs) sve do kraja februara odobrava popuste do 15% za veliki broj modela iz programa ove korejske kompanije.

 (Dalje)

Grand Motors, uvoznik Forda za Srbiju (www.ford.rs), pod sloganom „Pametan izbor" nudi ograničenu količina modela Fiesta, s petoro vrata, benzinskim motorom od 1,25 litara (16 ventila, 75 KS) u verziji Classic, sa puno serijski ugrađene opreme, koja se inače nalazi u skupljim paketima.

 (Dalje)

Kako RTS nezvanično saznaje, primena nove carinske tarife za carinjenje polovnih i novih vozila počeće već početkom februara.

 (Dalje)

Uvoznik nemačkog Porschea za našu zemlju (kompanija Porsche SCG, www.porsche-scg.com) će od 1. februara i kupcima u Srbiji ponuditi prvi Porsche sa dizel agregatom – Cayenne 3.0 TDI V6.

 (Dalje)

Prema podacima revije SAT Plus, prošle godine je u Srbiji prodato 55.549 novih putničkih i lakih komercijalnih vozila (što je za 0.18% manje nego 2007.), a od tog broja najviše je naravno Zastavinih automobila, koja je sa 10.204 vozila zauzela 18.19 odsto domaćeg tržišta novih automobila.

 (Dalje)

Alfin najmanji model MiTo (ime predstavlja kombinaciju prva dva slova italijanskih gradova Milano i Torino) je stigao i na naše tržište i to posredstvom domaćeg uvoznika, kompanije Delta Automoto (www.deltaauto.rs).

 (Dalje)