home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nekoliko meseci posle zvanične premijere na Salonu automobila u Parizu, Golf šeste generacije (prvi Golf je inače predstavljen 1974. godine, drugi 1983., treće izdanje je usledilo 1991., "četvorka" je stigla 1997., a Golf "petica" 2003. godine) je konačno stigao i na naše tržište.

 (Dalje)Primenjujući nove propise oko smanjenja carinskih stopa za uvoz automobila u našu zemlju koji su stupili na snagu, zvanični distributer za vozila Subaru u Srbiji, kompanija „Nikos C. Kattamis Serbia and Montenegro" od 1. februara primenjuje nove, snižene cene za sve modele ovog japanskog proizvođača.

 (Dalje)

U Srbiji danas počinje primena Prelaznog trgovinskog sporazuma sa EU, koji će značiti smanjenje brojnih carinskih stopa na uvoz robe iz Unije, a carina na nove i polovne automobile biće smanjena sa 20 na 10 odsto.

 (Dalje)

Usvojena je nova, niža carinska stopa za uvoz automobila, ali je popust na Hyundai i dalje veći. Naime, uvoznik Hyundaija za našu zemlju (www.hyundai.rs) sve do kraja februara odobrava popuste do 15% za veliki broj modela iz programa ove korejske kompanije.

 (Dalje)

Grand Motors, uvoznik Forda za Srbiju (www.ford.rs), pod sloganom „Pametan izbor" nudi ograničenu količina modela Fiesta, s petoro vrata, benzinskim motorom od 1,25 litara (16 ventila, 75 KS) u verziji Classic, sa puno serijski ugrađene opreme, koja se inače nalazi u skupljim paketima.

 (Dalje)

Kako RTS nezvanično saznaje, primena nove carinske tarife za carinjenje polovnih i novih vozila počeće već početkom februara.

 (Dalje)

Uvoznik nemačkog Porschea za našu zemlju (kompanija Porsche SCG, www.porsche-scg.com) će od 1. februara i kupcima u Srbiji ponuditi prvi Porsche sa dizel agregatom – Cayenne 3.0 TDI V6.

 (Dalje)

Prema podacima revije SAT Plus, prošle godine je u Srbiji prodato 55.549 novih putničkih i lakih komercijalnih vozila (što je za 0.18% manje nego 2007.), a od tog broja najviše je naravno Zastavinih automobila, koja je sa 10.204 vozila zauzela 18.19 odsto domaćeg tržišta novih automobila.

 (Dalje)

Alfin najmanji model MiTo (ime predstavlja kombinaciju prva dva slova italijanskih gradova Milano i Torino) je stigao i na naše tržište i to posredstvom domaćeg uvoznika, kompanije Delta Automoto (www.deltaauto.rs).

 (Dalje)

Dosadašnji Toyotin predstavnik u srednjoj klasi Avensis je predstavljen još 2002. godine, tako da je već odavno bilo vreme za pojavu njegovog naslednika (imao je svetsku premijeru na prošlogodišnjem Salonu automobila u Parizu), posebno imajući u vidu konkurenciju koja u proteklom periodu naravno nije spavala (novi Ford Mondeo, Renault Laguna, Citroen C5, Mazda6, Honda Accord...). Sada je novi Avensis posredstvom kompanije Toyota Srbija (www.toyota.rs) dostupan i našim kupcima i to po cenama koje počinju od 22.700 evra. 

 (Dalje)

Uvoznik Toyote za Srbiju (www.toyota.rs) krenuo je sa novom akcijom, tokom koje modele ove japanske marke (proizvedene 2008. godine) prodaje po cenama nižim i do 13.000 evra.

 (Dalje)

Uvoznik Hyundaija za našu zemlju (www.hyundai.co.rs) sve do kraja januara odobrava popuste za veliki broj modela iz programa ove korejske kompanije.

 (Dalje)

Pod sloganom „Pametan izbor“, Grand Motors (www.ford.rs), generalni uvoznik Ford vozila, nudi ograničenu količinu modela Fiesta, s petora vrata, benzinskim motorom od 1,25 litara (16 ventila, 75 KS) i paketom Comfort, sa puno serijski ugrađene opreme, koja se, inače, nalazi u skupljim verzijama.

 (Dalje)

S namerom da vlasnicima Fordova pojeftini ekspoataciju i održavanje, Grand Motors, generalni uvoznik vozila te marke za našu zemlju (www.ford.rs), od 12. januara nudi besplatnu dijagnostiku i 10 odsto popusta za otklanjanje svih konstatovanih kvarova na automobilu.

 (Dalje)

Kompanija " Auto sistem" (www.autosistem.co.rs) ponudila je ove zime srpskom tržištu  jedinstven proizvod - "čarapu" za montažu na pogonske točkove putničkih automobila, terenaca i lakih kombija, koja ima brojne prednosti u odnosu na klasične lance za sneg.

 (Dalje)