home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Alfa Romeo Brera TI

24 Sep 2008 - 17:02 Noviteti Link

Posle modela 147 i 159, Alfa Romeo će od ove jeseni porodicu svojih modela sa TI (Turismo Internazionale) logom proširiti i na Breru.

Tačnije, zvanična svetska promocija Brere TI će biti održana početkom oktobra na Salonu automobila u Parizu, a radi se o dinamičnijoj verziji već dobro poznatog kupea.

 (Dalje)Volkswagen je konačno objavio zvanične fotografije zadnjeg dela svog novog modela Voyage, koji u stvari predstavlja klasičnu troprostornu limuzinu sa četiri vrata na bazi nedavno promovisanog VW Gola (oba su pre svega namenjena prodaji na tržištu Južne Amerike).

 (Dalje)

Mercedes je imućnijim kupcima (pre svega onima u Aziji i na Bliskom istoku) ponudio novi blindirani model S 600 Pullman Guard, odnosno na 6356 mm produženu S klasu (međuosovinsko rastojanje je poraslo na 4315 mm) sa 5,5 litarskim V12 bi-turbo motorom od 380kW/517KS i masivnim obrtnim momentom od 830Nm.

 (Dalje)

Nakon premijere standardnog Fiata 500 Abarth, koji je publici prvi put predstavljen na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi, italijanska fabrika je za Salon u Parizu pripremila i premijeru njegove jače SS verzije (SS – Esseesse na italijanskom).

 (Dalje)

Novi Audi S4 i zvanično

23 Sep 2008 - 01:23 Noviteti Link

Kao što se i očekivalo, Audi je i zvanično potvrdio da će već za nekoliko dana na Salonu automobila u Parizu javnosti premijerno prikazati novi Audi S4, koji je umesto dosadašnjeg 4,2 litarskog V8, dobio novi 3.0 TFSI V6 motor sa kompresorom i direktnim ubrizgavanjem.

 (Dalje)

Lancia Ypsilon Versus

23 Sep 2008 - 01:04 Noviteti Link

Sem Fiata 500 by DIESEL (o njemu više OVDE), još jedan od modela iz Fiatove grupacije je doživeo preradu i specijalnu seriju u saradnji sa nekim brendom iz sveta mode. Najnoviji u nizu je Lancia Ypsilon Versus, rad Fiata i Versusa, brenda u vlasništvu Versace Groupe.

 (Dalje)

Fiat 500 by DIESEL

22 Sep 2008 - 19:05 Noviteti Link

Skoro da ne prođe dan a da se pojavi neka nova posebna serija novog Fiata 500. Tako je posle modela 500 Diabolika i 500 F1 Limited Edition, predstavljenih u proteklih desetak dana, na red došao i specijalni 500 by DIESEL, rezultat saradnje dizajnerskog tima Fiatovog Centro Style-a i brenda DIESEL.

 (Dalje)

Više o Mercedesu S400 BlueHYBRID možete pročitati OVDE.Sem najvećih svetskih kompanija, predstojeći Salon automobila Parizu će za svoju promociju iskoristiti i brojni maloserijski proizvođači. Jedan od njih je i francuski Little, koji za Pariz planira čitavu paletu elektro-automobila.

 (Dalje)

Amerikanci su restilizovanu Kiju Magentis (tamo se prodaje kao Optima) upoznali još pre skoro pola godine na Salonu automobila u Njujorku, a sada su iz ove korejske kompanije saopštili da će ova obnovljena limuzina D segmenta uskoro biti dostupna i kupcima u Evropi.

 (Dalje)

Sem potpuno novog karavana Sports Tourer (o tome više OVDE), Opel je za nastup Insignije na Salonu automobila u Parizu (4. do 19. oktobar) pripremio i dva nova turbo agregata i njenu ekonomičniju i ekološki prihvatljiviju ecoFLEX verziju.

 (Dalje)

Liban svakako nije lokacija na koju uopšte i pomislite kada se radi o sportskim automobilima, ali ako se otvare planovi 25-godišnjeg libanskog studenta dizajna Davida Frema, stvari bi mogle da se promene.

 (Dalje)

Procurele su prve zvanične fotografije redizajniranog Mitsubishijevog Colta, čiji izgled je trebalo da ostane tajna sve do njegove svetske premijere na predstojećem Salonu automobila u Parizu.

 (Dalje)

Povodom prve noćne trke Formule 1 koja će se održati u Singapuru, tamošnji uvoznik Fiatovih automobila će kupcima ponuditi specijalnu F1 Limited Edition verziju Fiata 500.

 (Dalje)

Pontiac G3

19 Sep 2008 - 07:26 Noviteti Link

Pontiac je saopštio da će njihov novi mali model G3 hatchback u salone američkih dilera stići na proleće naredne godine. G3 hatchback je inače početkom ove godine već promovisan u Kanadi ali kao Pontuic Wave5, dok je u ostalim delovima sveta poznat i kao Daewoo Gentra, Holden Barina i Chevrolet Aveo.

 (Dalje)