home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Toyotin brend Scion kao premijeru na Salonu automobila u Los Anđelesu (od 2. do 13. decembra) ima model 2010 xB Release Series 7.0, čija prodaja u Americi inače počinje još tokom ovog meseca (po ceni od 18.320 dolara sa manuelnim menjačem, a 19.270 sa automatikom).

 (Dalje)

Japanska prodaja novih automobila porasla je u novembru 36 odsto u odnosu na isti lanjski mesec, četvrti mesec zaredom, zahvaljujući poreskim olakšicama i vladinim subvencijama za nabavku ekološki prilagođenih vozila, saopštilo je Udruženje japanskih prodavaca automobila u Tokiju.

 (Dalje)

Maserati je u Abu Dabiju predstavio limitirano MC Sport Line izdanje njihovog ionako odličnog modela GranTurismo S, koji će u regionu Srednjeg istoka biti ponuđen u samo 12 primeraka.

 (Dalje)

Naslednik već vremešne Alfe 147 (predstavljena inače 2000. godine, osvojila titulu Evropskog automobila za 2001.) je konačno pred nama, ali ipak ne nosi ime Milano (o razlozima je bilo reči pre nekoliko dana, a o tome više OVDE).

 (Dalje)

I uvoznik Forda za Srbiju (www.ford.rs) je pokrenuo prodajnu akciju u susret novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja.

 (Dalje)

Kineska kompanija "Džili", ocenjena kao najpovoljniji ponuđač za preuzimanje "Fordove" švedske filijale "Volvo", zatražila je najmanje jednu milijardu dolara kredita od kineskih banaka za finansiranje 1,8 milijardi dolara vredne ponude.

 (Dalje)

Hyundai je objavio prvu zvaničnu fotografiju i detalje o osveženoj verziji svoje limuzine Grandeur (na nekim tržištima Azera), modelske godine 2010.

 (Dalje)

Iz Renault Samsung Motorsa (korejski deo Renault-Nissan alijanse) stigao je prvi set zvaničnih fotografija naslednika njihove limuzine srednje klase SM5, koji će se u prodaji na korejskom tržištu naći tokom prvog kvartala sledeće godine.

 (Dalje)

Indijska grupa "Tata" najavila je da će uskoro početi da proizvodi hibridnu verziju najjeftinijeg automobila na svetu "nano", koji se na indijskom tržistu pojavio u julu i prodaje se za oko 2.000 dolara.

 (Dalje)

Idemo dalje. Nakon Porschea GT2 Speed Bi-Turbo i Ferrarija F430 Spider, nemački tjuner Wimmer RS ovih dana svoju ponudu širi i pojačanim VW Golfom GTI.

 (Dalje)

Izvor : Blic.rs

U Kragujevcu će naredne godine početi da radi akademija koju će formirati kompanija „Fijat automobili Srbija“ i koja će godišnje školovati oko 1.000 novih radnika za poslove u novoj automobilskoj industriji.

 (Dalje)

Kompanija Verano Motors, generalni uvoznik i distributer Peugeota za naše tržište (www.peugeot.rs), svojim kupcima je za kraj godine pripremila atraktivne popuste za više modela ove francuske marke.

 (Dalje)

Načelnik saobraćajne policije Policijske uprave Novi Sad Milovan Glođević izjavio je danas da još nisu doneti svi podzakonski akti za sprovođenje novog Zakona o saobraćaju, pa se može očekivati da će taj dugo očekivani zakon biti primenjivan postepeno.

 (Dalje)