home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Najnoviji u dugačkom nizu Mercedesovih specijalnih edicija su modeli SL Night Edition i SLK Grand Edition.

 (Dalje)Chrysler i Fiat su na Salonu u Detroitu, pored one Delte sa Chryslerovim znakom, javnosti predstavili i prototip Fiata 500 sa elektropogonom.

 (Dalje)

Toyota je prošlog meseca, sa nekoliko teaser slika i kratkim press saopštenjem, najavila svetsku premijeru svog novog hibridnog koncept vozila koji će svetlost dana ugledati na NAIAS Salonu automobila u Detroitu (North American International Auto Show).

 (Dalje)

Konačno. Posle nekoliko koncept vozila i brojnih procurelih fabričkih fotografija, serijska verzija hibridne Honde CR-Z (sa 2+2 sedišta) je i zvanično doživela premijeru na Salonu automobila u Detroitu.

 (Dalje)

Mercedes je za posetioce ovogodišnjeg Salona automobila u Detroitu pripremio i jedno iznenađenje, i to u vidu skulpture nazvane Rising Car.

 (Dalje)

Audijeva premijera na Salonu u Detroitu je nova (i to manja) verzija koncepta e-tron, koji je u originalnoj formi inače predstavljen u septembru prošle godine na Salonu u Frankfurtu.

 (Dalje)

Dočekali smo i konkretan rezultat saradnje Chryslera i Fiata.

 (Dalje)

Pošto je VW Polo u Evropi izabran za Automobil godine 2010, pažnja automobilske javnosti je okrenuta izboru u Severnoj Americi, odnosno izboru za 2010 North American Car of the Year i 2010 North American Truck of the Year (rezultati su upravo objavljeni na Salonu u Detroitu).

 (Dalje)

Honda CR-V najpouzdanija

11 Jan 2010 - 15:14 Vesti Link

Povodom najpopularnije off-road trke, Rally Dakar, koja je počela 1.1.2010., Warranty Direct je objavilo listu najviše i najmanje pouzdanih 4x4 i SUV vozila na tržištu.

 (Dalje)

S namerom da poveća korišćenje obnovljivih, prirodnih materijala za proizvodnju auto delova, Fordov evropski razvojni centar u nemačkom Ahenu (Aachen) u maju 2009. je započeo zanimljiv istraživački projekat sa jedinjenjem drveta i plastike, takozvanim "tečnim drvetom".

 (Dalje)

Volkswagen na Salonu u Detroitu ima i svetsku premijeru koncepta novog kupea za četiri osobe, nazvanog New Compact Coupe (NCC).

 (Dalje)

Američki GMC je prošle nedelje sa nekoliko teaser slika i kratkim saopštenjem najavio da će na Salonu u Detroitu promovisati novi Granite Concept. Konačno, evo i prvih zvaničnih fotografija i detalja o ovom konceptu koji GMC opisuje kao inovativni i funkcionalni automobil.

 (Dalje)

Posle prve generacije iz 1998., druge iz 2004. (redizajnirana krajem 2007.), na red je stigla nova generacija Fordovog predstavnika u C segmentu – Focus III.

 (Dalje)

I Rolls-Royce je u kratkom saopštenju objavio rezultate prodaje svojih luksuznih modela za proteklu godinu.

 (Dalje)