home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Iako mnogi (s pravom) smatraju da Maseratijevom modelu Quattroporte i posle pet godina provedenih na tržištu nije bilo potrebno neko značajnije doterivanje, Italijani su se nedavno ipak odlučili da ovom elegantnom i ekskluzivnom automobilu za prodajnu sezonu 2009. modifikuju izgled i prošire paletu raspoloživih pogonskih agregata (sem poznatog 4,2 litarskog V8 motora sa 298kW/400KS, u ponudu je uvršten i veći 4,7 litarski V8 sa 320kW/430KS za verziju Quattroporte S). To ipak nije sve šta su Italijani pripremili za ovaj model.

 (Dalje)Holden, australijska filijala General Motorsa, ovim teaser crtežom i kratkim saopštenjem najavljuje da će u trećem kvartalu 2010. godine tamošnjim kupcima ponuditi novi kompaktni model, koji će koristiti GM-ovu Delta platformu.

 (Dalje)

Renault je na evropskom tržištu lansirao limitiranu, Lafuma ediciju svog modela Grand Modus, koji se bazira na Grand Modusu sa Expression paketom opreme.

 (Dalje)

Na listi holandskog Autobloga među deset najvećih zagađivača našlo se čak sedam tzv. superautomobila.

 (Dalje)

Peugeot je još početkom oktobra, na Salonu automobila u Parizu, konceptom Prologue HYmotion4 najavio skori dolazak svog novog crossover automobila (mešavina monovolumena i SUV-a) na bazi aktuelne 308 – ice, koji bi trebalo da ponese ime 3008.

 (Dalje)

Švajcarski pronalazač i avanturista Luj Palmer završio je put oko sveta ne potrošivši ni kap benzina u taksi vozilu na solarnu energiju.

 (Dalje)

Innotech Corvette C6

22 Dec 2008 - 00:47 Tuning Link

U češkoj firmi Innotech su se postarali da i vlasnici Corvette C6 osete šarm italijanskog dizajna jednog Ferrarija, pa je tako nastala ova zanimljiva modifikacija koja najverovatnije i neće biti baš po svačijem ukusu.

 (Dalje)

Američki autogiganti - "Dženeral motors" (GM) i "Krajsler" - dobiće oko 3,3 milijarde dolara zajma od Kanade i njene provincije Ontario, izjavio je premijer te zemlje Stefan Harper.

 (Dalje)

O modelu GT9 kompanije 9ff je već bilo dosta reči, budući da je na trkačkoj stazi Papenburg ovaj automobil u aprilu uspeo da postigne planiranih 409 km/h. To je bilo dovoljno da se pretekne Bugatti Veyron (može do 407 km/h), ali ipak manje od 411,76 km/h koliko postiže američki SSC Ultimate Aero TT.

 (Dalje)

Tjuning kompanija G-Power je još pre nekoliko meseci na nemačkoj stazi Papenburg uspela da svojim modelom Hurricane M5 (ima 730KS) postigne maksimalnu brzinu od 360 km/h, što je ovaj M5 tada učinilo najbržim BMW-ovim sedanom.

 (Dalje)

Iz General Motorsa su danas stigle prve oficijelne fotografije i detalji o novoj generaciji Chevroletovog kompaktnog crossovera Equinox, čiji izgled ipak ne predstavlja iznenađenje, budući da se još tokom jula jedna od njegovih zvaničnih slika našla na internetu.

 (Dalje)

Švajcarski Protoscar će na domaćem terenu sledećeg Salona automobila u Ženevi (od 5. do 15. marta 2009.), promovisati svoj novi prototip Lampo sa elektropogonom.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

Šef dizajnera „Tojote“ Takaši Jamamoto prevezao je 5.000 kilometara kroz Evropu kako bi razumeo potrebe kupaca pre nego što je seo za kompjuter i počeo da stvara novi „avensis“. Japanci su shvatili da se na Starom kontinentu automobili i dalje kupuju očima, zbog čega je razvoj jednog od vodećih modela D segmenta trajao čak 31 mesec, šest više od proseka. Takođe, predstavnici "Tojote" su priznali, s knedlom u grlu, da je prethodna, druga generacija "avensisa" bila dobra i pouzdana, ali i neprepoznatljiva na ulici.

 (Dalje)

Kineski proizvođač automobila Zotye International je za tamošnje kupce pripremio novi model Zotye Mutiplan, odnosno MPV automobil koji mi znamo kao Fiat Multiplu.  

 (Dalje)

Rumunski premijer Kalin Taričanu Popesku najavio je da će kompanija za proizvodnju automobila "Dačija" i četiri njena kooperanta dobiti pomoć od države u iznosu od 125 miliona evra.

 (Dalje)