home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kia Forte Koup

10 Apr 2009 - 08:20 Noviteti Link

Kia ubrzano podmlađuje i širi svoju gamu modela, pa je odmah posle svetske premijere novog Sorenta, svetlost dana na Salonu u Njujorku sada ugledao i Forte Koup, odnosno sportska dvovratna verzija prošle godine promovisane limuzine Forte (na nekim tržištima poznate kao Cerato).

 (Dalje)Preuzeto sa : Pressonline.rs

Vlada će dozvoliti preregistraciju „crnogoraca" uz plaćanje 10% carine i 18% PDV-a, procenjuje se da u Srbiji ima 50.000 ovakvih automobila

 (Dalje)

Nuvis je još jedan u nizu brojnih koncept automobila korejskog Hyundaija u poslednje vreme (nedavno je u Ženevi predstavljen ix-onic, u Seulu Blue-Will), a istovremeno i jedanaesti koncept za čiji nastanak je odgovoran Hyundaijhev Design Center u Kaliforniji.

 (Dalje)

Istovremeno sa promocijom standardnih verzija novog Legacya, japanski Subaru na Salonu automobla u Njujorku javnosti premijerno prikazuje i njegovu proterensku Outback varijantu.

 (Dalje)

Promocijom novog koncepta Outlander GT Prototype, japanski Mitsubishi na ovogodišnjem Salonu automobila u Njujorku najavljuje i skoru premijeru redizajnirane verzije svog modela Outlander.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Novosti.rs

Posle italijanskog “Fijata” u Srbiju bi mogao da dođe još jedan proizvođač automobila i to sa Bliskog istoka. Reč je o kompaniji “Saipa” iz Irana koja je izrazila spremnost da investira u izgradnju i opremanje fabrike automobila u Gadžinom Hanu kod Niša.

 (Dalje)

Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o bezbednosti u saobraćaju. Cilj smanjenje broja saobraćajnih nesreća i povećanje bezbednosti na putevima. Samo u minuloj godini na drumovima poginulo 897 osoba. Bodovanje nesavesnih vozača. Zatvorska kazna za 18 bodova.

 (Dalje)

Kao što je bilo i najavljeno, danas je na Salonu automobila u Njujorku saopšteno ko je dobitnik priznanja Svetski automobil godine ("2009 World Car of the Year" – WCOTY). Kao što ste videli već iz naslova, to je Volkswagen Golf šeste generacije.

 (Dalje)

Do sada je najjači motor u novoj generaciji BMW-ove serije 7 (u modelu 750i) bio 4,4 litarski V8 agregat sa 407KS i 600 Nm, a sada u ponudu ponovo dolazi V12 motor sa 544 konja.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

Oko 15.000 vozača koji drumovima Srbije voze u automobilima sa crnogorskim tablicama, moraće da ih preregistruju u roku od tri meseca i za to uredno plate PDV i carinu na sadašnju tržišnu vrednost vozila, saznaje „Blic” u Vladi Srbije.

 (Dalje)

Posle brojnih špijunskih slika maskiranih prototipova, fabričkih skica i zatamnjenih teasera, procurelih "zvaničnih" fotografija, ovo bi konačno trebalo da budu i prve zaista zvanične slike nove, četvrte generacije Opelove Astre.

 (Dalje)

mcchip Audi TTS

9 Apr 2009 - 09:34 Tuning Link

U tjuning kući mcchip su se posle modifikacije BMW-a X6 (nazvanog White Shark), pozabavili i izgledom i performansama Audijevog modela TTS.

 (Dalje)

Očekuje se da bi Volkswagen AG do kraja ove godine mogao preteći posrnuli General Motors i kada je reč o broju proizvedenih automobila preuzeti poziciju broj dva, odmah iza Toyote.

 (Dalje)

Scion iQ Concept

9 Apr 2009 - 08:24 Concept cars Link

Nova studija Toyotinog brenda Scion, pripremljena za ovogodišnji Salon automobila u Njujorku, nije tek Toyota iQ sa drugim imenom, već je za potrebe promocije u Severnoj Americi ovaj gradski mališan prošao kroz kompletan tretman Toyotinog tjunera Five Axis.

 (Dalje)

Prodaja automobila u Kini je u martu dostigla najmanje 1,03 milion, i prevazišla je prodaju u SAD u trećem uzastopnom mesecu.

 (Dalje)