home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U maju 1954. publici je predstavljen automobil koji će biti proizveden u više primeraka nego sve ranije Alfe zajedno

Do sredine prošlog veka Alfa Romeo je u svetu automobila uživao otprilike onakav status kakav danas ima Ferrari. Pobeđivali su na trkama, proizvodili izuzetno skupe i ekskluzivne sportske automobile, a preživljavali mahom od drugih grana, poput privrednih vozila ili avionskih motora. Ali fabrika je od 1932. bila u državnom vlasništvu i takva praksa, koja nije smetala velikom ljubitelju marke Benitu Mussoliniju, u demokratiji nije više bila održiva.

 (Dalje)Svoj nekadašnji top model Citroen je predstavio 23. maja 1989. godine. Model XM se pridružio plejadi uspešnih i popularnih automobila ovog proizvođača, a na tržište je doneo čitav niz noviteta. Najupadljiviji je svakako bio futuristički dizajn, potpuno drugačiji od svega što su u to vreme nudili konkurenti u višim tržišnim segmentima.

 (Dalje)

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Iako često u senci svog legendarnog oca, Edsel Ford je možda najbitnija osoba u stvaranju imperije američkog giganta pre početka Drugog svetskog rata.

 (Dalje)

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Današnja realnost je takva da ukoliko želite sportsku novu Hondu zabavnu za vožnju, najbolje je da kupite jednu sa dva točka

Soichiro Honda svakako ne bi želeo da čuje tako nešto i osnivač japanskog proizvođača vozila je osnovao kompaniju sa idejom da proizvodi vozila sa inovacijama i zabavnom vožnjom. Možda najbolji pokazatelj navedene rečenice je bio model 1300 Coupe, poslednji automobil čiji razvoj je Soichiro Honda lično nadgledao i sa kojim je stavio kraj na veoma impresivnu karijeru.

 (Dalje)

Ova plava Dacia 2000 je bila lično vozilo bivšeg rumunskog komunističkog diktatora Čaušeskua, a nedavnio se pojavila na National Classic Dacia okupljanju u Rumuniji.

 (Dalje)

Pre tačno jednog veka Opel modeli su predstavljali vrhunac automobilske industrije. Pogotovo je to bio slučaj kada su trkački modeli u pitanju.

 (Dalje)

Nedavno je i zvanično potvrđeno da će Lancia svoje automobile ubuduće prodavati isključivo na domaćem, italijanskom tržištu odnosno da će postati brend samo za Italiju. Lancia će takođe u narednom periodu iz svoje ponude izbaciti modele Delta, Thema i Voyager, što u praksi znači da će kupcima na raspolaganju ostati samo najmanji model – Ypsilon.

 (Dalje)

Britanski proizvođač luksuznih automobila, Rolls-Royce Motor Cars će proslaviti značajan momenat u automobilskoj istoriji, u nedelju 4. maja.

 (Dalje)

Nešto više od pola godine nakon ujedinjenja Nemačke jedan od simbola podeljenosti zauvek je otišao u istoriju. Poslednji Trabant sišao je sa proizvodne trake u mestu Zwickau.

 (Dalje)

Sitroen je u aprilu 1934. godine predstavio model 7A, vozilo koje će skrenuti tok automobilske istorije brojnim inovacijama od kojih je najvažnija pogon na prednje točkove ili na francuskom “Traction Avant”, a pod tim imenom je ostao poznat širom sveta.

 (Dalje)

Istorija: Jaguar E-Type

28 Apr 2014 - 10:00 Istorija Link

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Priča o najboljim britanskim sportskim automobilima, često ima samo jedno poglavlje, Jaguar E–Type...

 (Dalje)

Mercedes je prošle godine lansiranjem svog modela G63 AMG sa šest točkova napravio pravi bum. Ali nemački proizvođač nije prvi koji došao na ideju da napravi vozilo sa tim brojem točkova.

 (Dalje)

Ukoliko želite da posedujete prevozna sredstva i za more i za kopno, a imate novca samo za jedno, Fiat vam nudi rešenje u vidu njihovog broda-automobila.

 (Dalje)

Zastava 101 Klub (www.zastava101.serbianforum.info), koji broji broji preko 350 članova, je skup entuzijasta, ljubitelja Zastave 101 koji su 2008. dali obećanje radnicima Zastave da se Stojadin nikada neće zaboraviti. Jedan od ciljeva kluba je da se analiziraju sve prednosti i mane ovog automobila u svakodnevnom saobraćaju,  kako na polju mehanike, tako i na polju bezbednosti, a inovativna rešenja su predstavljena svim članovima kluba.

 (Dalje)

Četvrta generacija legendarne SL linije roadstera Mercedesa je lansirana pre četvrt veka kada je R129 predstavljen početkom marta 1989. godine u Ženevi. Od tada, svima nama koji smo tih godina tek počeli da se upoznajemo sa automobilima je ostao nedosanjani san i predmet mašte.

 (Dalje)