home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U istoriji automobilske industrije, retki su četvorotočkaši koji su uspeli toliko dugo da ostanu u proizvodnji, doduše sa manjim promenama tokom godina, kao što je pošlo za rukom Citroenovom modelu 2CV.

 (Dalje)Preston Tucker je 1948. odlučio da napravi najbolji automobil na svetu - i zamalo je uspeo u tome! Ovaj istinski zaljubljenik u automobile je odmalena pokušavao na različite načine da se probije u automobilskoj industriji, a najviše uspeha je imao kao trgovac automobilima raznih marki.

 (Dalje)

Ponos jugoslovenske auto-industrije, u svoje vreme najmoderniji automobil svoje klase, Zastava 101, ima bogatu istoriju. Kada je bio najavljen 1969, ovaj automobil je izazvao veliku pažnju jugoslovenskih medija. Liste kupaca su se formirale još 1970te, i čim se pojavio na tržištu uvršten je u reli sport i postao šampion.

 (Dalje)

Da li ste se ikada zapitali kako je bilo na sajmu u Frankfurtu 1983. godine? Ako jeste, odgovor na to pitanje lako možete dobiti na ovogodišnjem izdanju jednog od najprestižnijih sajmova automobila na svetu.

 (Dalje)

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

U svetu je najpoznatiji kao automobil tajnog britanskog agenta James Bonda, ali njegova istorija je počela mnogo ranije

Naravno, u pitanju je Aston Martin DB, jedan od najpoznatijih automobila britanske auto industrije koji, do današnjeg dana, uspeva da održi u životu ovaj veoma poznat gran turismo automobil.

 (Dalje)

Koliko vozača ZASTAVE 101 i ljubitelja automobilizma uopšte zna šta je Ekspedicija “ZASTAVA 101— Kragujevac – Kilimandžaro”?

Odgovor je malo.

 (Dalje)

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Ponekad, u automobilskoj industriji, dešava se da se pojave modeli koji imaju sve šanse za veliku uspeh ali, iz nekog razloga, ne uspeju da ga ostvare

Upravo to se desilo i Alfa Romeo Montrealu... Šezdesetih godina prošlog veka, Alfa Romeo je bio na vrhuncu uspeha, kako na tržištu tako i na trkačkim stazama.

 (Dalje)

Reč je Volkswagenovom modelu sa kultnim statusom, ali kojeg kompanija iz Volfsburga nije niti dizajnirala niti proizvodila. Ovaj automobil je vrlo tražen među kolekcionarima i predstavlja integralni deo istorije nemačkog giganta.

 (Dalje)

Predstavljen 2011. godine, FF se smatra prvim Ferrarijevim modelom sa pogonom na sva četiri točka. Međutim, četvrt veka ranije, u Maranelu je rođen 408 Integrale, eksperimentalni model koji nikada nije stigao do serijske proizvodnje.

 (Dalje)

Naša javnost je oduvek osuđivala Zastavu 101 da je ostala ista od početka do kraja proizvodnje. U kolikoj smo zabludi zapravo bili? Odgovor na ovo pitanje Vam nudi Zastava 101 Klub (www.zastava101.serbianforum.info).

 (Dalje)

Mercedes 190E, kodne oznake W201, je jedan od najvažnijih modela u istoriji brenda sa trokrakom zvezdom jer je kompaniju uveo u segment velikoserijskih automobila, modernu kategoriju premium sedana srednje klase.

 (Dalje)

Istorija: BMW Isetta

11 Avg 2013 - 19:34 Istorija Link

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Ako ste mislili da je BMW uvek bio luksuzan proizvođač sa paletom punom skupih modela sa sportskim performansama, prevarili ste se

Pre nego sto je postao globalno priznat, BMW – ovu gamu su činili i mali, bukvalno, mikro automobili koji su mu pomogli da preživi teške posleratne godine...

 (Dalje)

Prvo putničko vozilo sa dizel motorom koje se pojavilo pre 75 godina bio je Peugeot 402. Sjajna aerodinamika za tadašnje vreme, učinila je da upravo ovaj motor bude prekretnica za razvoj modela koji se danas voze.

 (Dalje)

DIRBORN, Mičigen, SAD, 30. jul 2013. – Danas se navršava 150 godina od rođenja Henrija /Henry/ Forda, čije su inovativne ideje učinile revoluciju u transportu i omogućile masovnu mobilnost. Trajan uticaj Henrija Forda se prepoznaje kroz događaje i deklaracije - širom SAD i širom sveta.

 (Dalje)

Na današnji dan proizveden poslednji primerak popularnog auta koji je iz fabrike u Meksiku do Folksvagenov muzeja ispraćen uz marijače

Na današnji dan pre 10 godina, sa proizvodne trake u Meksiku sišla je poslednja „buba” – „folksvagen” broj 21.529.464, koliko ih je za 68 godina proizvedeno u Nemačkoj i drugim zemljama. Time je okončana istorija najduže proizvođenog automobila i jednog od najomiljenijih o čemu svedoče primerci na drumovima i danas, u Srbiji ali i u razvijenim zemljama, kao i mnoga udruženja ljubitelja „buba”.

 (Dalje)


«Prethodni   1 2 3 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40  Sledeći»