home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Politika.rs

U današnje vreme automobilski proizvođači neretko trpe osude zbog konvencionalnog pristupa u dizajniranju modela, a kritičari najčešće upućuju zamerke kako novi automobili sve više liče jedni na druge. Ipak, da konstruktorskoj mašti, ali i hrabrosti, nije došao kraj pokazuje najnoviji model iz Škodine produkcije - jeti. Nedavno je stigao na naše tržište, pa smo sa velikom dozom znatiželje preuzeli reprezentativni primerak na test.  

 (Dalje)Preuzeto sa : Politika.rs

Prošlo je samo pet godina od pojave poslednjeg modela Opelove astre, jednog od najpopularnijih automobila u svojoj klasi i, sigurno, prvog po prodaji u gami proizvođača iz Riselhajma, a već je svetlost dana ugledala nova, još ambicioznija od prethodne, sa više aduta u borbi za pozicije u segmentu C.

 (Dalje)

Preuzeto sa : NSautomobili.com

Zahvaljujući firmi Porsche Novi Sad, bili smo u mogućnosti da vozimo novi Volkswagen Polo.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Kurir-info.rs

„Pedala do metala!“, komanduje preko radio-stanice Feliks Šmit, profesionalni trkač i test vozač „Opela“ dok njegov automobil prati „brzi voz“ sastavljen od tri brutalne mašine. Pravo je mesto i pravo vreme - staza Formule 1 - Hungaroring.

 (Dalje)


Preuzeto sa : Blic.rs

Promeniti se, ali i dalje ostati prepoznatljiv ideja je s kojom su inženjeri i dizajneri „Mazde” ušli u projekat „Nova mazda 3”. Praktično, trebalo je smestiti se između bezvremenskog „golfa VI” i „reno megana”, kojem je kompletno izmenjen lični opis, a pre nego što se na tržištu pojave novi „opel astra” i „ford fokus”.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

„Reno grand senik” je porodični automobil stvoren da svakome na dužem putovanju ponudi svoj mali, privatan kutak. U njemu bi trebalo da se osećate kao kod kuće, da zovete prijatelje, igrate „soni plejstejšn”, čitate omiljene knjige, dremate, presvlačite pelene…

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

Novi „reno klio” biće spreman tek za 2011. godinu, tako da će francuski proizvođač svoju poziciju na tržištu pokušati da zadrži redizajniranom trećom generacijom, koja je lansirana u martu na Salonu u Ženevi. Fejslift je pre svega zahvatio prednji deo "klija", koji sada liči na novi "megan", dok su za prijatan ugođaj u kabini korišćeni kvalitetniji materijali.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

„Tojota” je još 1994. godine modelom „rav 4” učestvovala u kreiranju SUV segmenta čija se popularnost ni danas ne smanjuje. Na početku, „rav 4” se nudio i sa dvoja vrata i bio je dugačak nešto više od 3,7 metara. Danas, sa trećom generacijom možete da se odlučite samo za model sa četvoro vrata i 4,5 metara dužine.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

Južnokorejska „Kija“ je modelom „sid“ uzdrmala pomalo uspavanu „golf klasu“, jer je ponudila atraktivan, prostran i pouzdan proizvod, sa „debelom“ garancijom, dobrim motorima, bogatom standardnom opremom i prihvatljivom cenom. Šok među konkurentima se nije smirio, a „Kija“ je na ulice izbacila trovratnu verziju „sida“ nazvanu „pro sid“.

 (Dalje)

Toyota iQ 1.0

8 Jun 2009 - 08:45 Predstavljamo Link

Preuzeto sa : Blic.rs

„Tojoti iQ” možete da pristupite sa dve dijametralno suprotne strane - kao automobilu/modnom detalju pola metra kraćem od „jugića” i početnom cenom od 13.950 evra, ili kao modelu budućnosti koji je pre vremena stigao na Zemlju.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

Koliko puta se desilo da vam zazvoni telefon u torbi, zaboravljenoj u prtljažniku? Posle par ružnih reči, morali ste da upalite sva četiri žmigavca, da zaustavite automobil, izađete, otvorite zadnja vrata, prekopate po torbi i... naravno, zvonjava je prestala pre nego što ste se javili.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Alo.rs

Milionske sume prodaje, sada već legendarnog, modela „pežo 206“ stavile su trust mozgova francuske fabrike pred težak izazov: kako modernizovati automobil star desetak godina, a zadržati prodajne rezultate i popularnost kod kupaca.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

„Hjundai” je novom generacijom svojih modela sa oznakom „i” napravio proboj na evropsko tržište, koje je osetilo potrebu za kvalitetnim, izdržljivim i pouzdanim automobilima. Kada se sve nabrojano „podvuče” povoljnom cenom, onda ne čudi da su i10, i20 i i30 među najprodavanijim u svojoj klasi.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

Kada imate dobar proizvod, onda vam je lako da se igrate s izgledom i imenom. „Pežo“ je iskoristio popularnost svog aktuelnog hita iz C segmenta i dodavanjem slova i brojeva dobio je 308 CC, odnosno 3008. Naravno, oba modela su nastala na platformi „pežoa 308“, a promocija za više od 950 novinara iz 20 država održana je u Dubrovniku.

 (Dalje)

Opel GT 2.0 Turbo

27 Apr 2009 - 00:21 Predstavljamo Link

Preuzeto sa : Blic.rs

„Opel GT“ se pojavio 1968. godine kao dizajnerski odgovor na „ševrolet korvetu“. Sportski dvosed zaraznog izgleda brzo je pronašao put do kupaca i danas je jedan od omiljenih modela među kolekcionarima. Međutim, za razliku od „korvete“ skraja sedamdesetih godina (500 i više KS), GT je pokretao 1,1-litarski motor sa 67 KS, dok je kao opcija mogao da se naruči „snažniji“ 1.9 sa 102 KS.

 (Dalje)