home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Wiesmann Project Thunderball Design Concept

Nemački proizvođač automobila Wiesmann je predstavio tri nova koncepta dizajnirana u saradnji s dizajnerskom kućom Studiokurbos iz Štutgarta, koji pokazuju šta kupci mogu da dobiju.

 (Dalje)Prljavi auto

Policija u nemačkom Neubrandenburgu je objavila fotografiju najprljavijeg automobila na svetu. Prilikom prošlonedeljne rutinske provere 68-godišnjeg vozača, policajci su ostali u šoku.

 (Dalje)

Punjači

Broj javnih punjača za električna vozila u Nemačkoj je prošle godine porastao za 35 posto, na 80.500 jedinica. To je još uvek ispod cilja koji je objavila vlada, saopštilo je nemačko udruženje industrije energije i vode (BDEW).

 (Dalje)

Nissan EV & e-Power

Iz Nissana poručuju da će već 2026. godine izjednačiti cene svojih hibrida i modela pogonjenih motorima s unutrašnjim sagorevanjem. To je deo novog Nissan X-in-1 pristupa deljenja komponenti između električnih i hibridnih e-Power verzija. Kažu da će tim pristupom do 2026. godine za 30% smanjiti troškove razvoja i proizvodnje u odnosu na 2019. godinu.

 (Dalje)

VIDEO: Kia EV9

15 Mar 2023 - 23:51 Video Link

 (Dalje)

BMW fabrika

Najavljena zabrana prodaje automobila koji imaju motore s unutrašnjim sagorevanjem izazvala je diplomatski rat na relaciji između Nemačke i Francuske, piše Politico.

 (Dalje)BMW Serije 1

BMW je dramatično smanjio svoju ponudu dizelskih automobila u Velikoj Britaniji kao odgovor na nedovoljnu potražnju. Određene dizelske varijante BMW serije 1, BMW serije 2 Coupé, BMW serije 5 i BMW X2 povučene su iz prodaje, zajedno sa svim dizelskim varijantama BMW serije 4, saznaje Autocar.

 (Dalje)

Volkswagen ID.2 All concept

Izvršni direktor Volkswagena Tomas Šefer je večeras predstavio novi koncept malog, pristupačnog električnog vozila ID.2 All, uz najavu da će novo vozilo u budućoj serijskoj formi biti „pravi narodni automobil”, pozivajući se na nasleđe brenda tako što će svima omogućiti električnu mobilnost po prihvatljivoj ceni.

 (Dalje)

Renault Espace

Renault je potvrdio da će krajem ovog meseca održati premijeru nove generacije modela Espace, a dok čekamo na taj događaj neki francuski mediji su objavili i procurele patentne rendere koji otkrivaju njegov izgled.

 (Dalje)

* Za volanom je Christian Gebhardt (test vozača magazina Sport Auto), gume su Michelin Pilot Sport Cup 2 R, a vreme iznosi 07.17,08 min.Online sajam

Kupcima novih automobila presudan faktor u odabiru jesu brend i određeni model, za koji su u najvećem broju slučajeva spremni da plate između 13.000 i 20.000 evra. Za razliku od polovnjaka, u prošloj godini dominantno su se prodavali novi automobili sa benzinskim motorima, a zanimljivo je da je značajno porasla popularnost modela na hibridni pogon. Sve to i još mnogo uvida sa tržišta novih automobila donosi nam istraživanje sajta Polovni automobili.

 (Dalje)