home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Sportska Astra GSi će svetlost dana zvanično ugledati na sledećem Salonu automobila u Parizu, gde bi premijeru trebalo da ima i karavanska Astra Sports Tourer.

 (Dalje)Zvanična premijera novog Fiata Uno će u Brazilu biti održana u prvoj polovini maja, a dok se to ne desi, evo nekoliko najnovijih špijunskih slika.

 (Dalje)

Pored sedana C30 i manjeg Hovera M1, kineski Great Wall će na Salonu automobila u Pekingu (počinje 25. aprila) publici prikazati još jedan novitet iz serije svojih SUV modela koje ova kineska kompanija planira u bližoj budućnosti.

 (Dalje)

Kineski Lifan se priprema za lansiranje nekoliko noviteta na Salonu automobila u Pekingu, koji počinje 25. aprila.

 (Dalje)


Buick je još ranije potvrdio da radi na novom modelu, tačnije kompaktnom sedanu koji je u osnovi nova Opel Astra u sedan verziji sa značkom Buicka i sa karakterističnim grilom ove marke.

 (Dalje)

Prema pisanju nemačkog Autobilda (odakle je i ovaj render), rumunska Dacia planira napad na Volkswaganov Touran (na Salonu u Lajpcigu se upravo održava premijera njegove najnovije verzije), Opelovu Zafiru i ostalo društvo iz klase kompaktnih MPV modela.

 (Dalje)

Kao što je ranije najavljeno, novi Roewe 350 će šira javnost moći da upozna krajem aprila na Salonu u Pekingu, kada će biti prikazana i njegova verzija sa elektropogonom.

 (Dalje)

Posle promocije na Salonu automobila u Ženevi 2006. godine, holandski Spyker će naredne godine konačno startovati sa proizvodnjom svog dugo najavljivanog SSUV (Super Sports Utility Vehicle) modela D12 Peking to Paris, ali ga neće pokretati 12-cilindrični, već V8 motor (treba reći da doći i do promene imena).

 (Dalje)

Britanski Autocar se bavi i novom generacijom Range Rovera (projekat L405) koji se na tržištu očekuje na jesen 2012. godine.

 (Dalje)

Britanski magazin AutoExpress (odakle su i ovi renderi) najavljuje da će Lamborghini iskoristiti ovogodišnji Salon automobila u Parizu da javnosti zvanično prikaže naslednika modela Murcielago.

 (Dalje)

Ford je krajem prošle godine u Los Anđelesu promovisao Mustang sa novim Duratec 3,7 litarskim V6 motorom (ima 305 konja i 380 Nm), na poslednjem Salonu u Detroitu usledio je 2011 Mustang GT koji pokreće novi 5,0 litarski V8 agregat (ne treba zaboraviti ni 2011 Shelby GT350 Mustang i mnogobrojne tjunirane varijante), međutim, sada se pojedini američki mediji bave i špekulacijama o eventualnoj ugradnji dizel motora u Mustang.

 (Dalje)

BMW (vlasnik Minija) je još ranije potvrdio da Mini Coupe i Mini Roadster (u formi koncept vozila predstavljeni u septembru 2009. na Salonu u Frankfurtu) tokom 2011. postaju serijski modeli, koji će se proizvoditi u britanskoj Oxford fabrici.

 (Dalje)

Mercedes je i zvanično potvrdio da će tokom sledeće godine svoju ponudu proširiti i modelom C klase Coupe.

 (Dalje)

U Brazilu će u oktobru ove godine svetlost dana i zvanično ugledati novi superauto Amoritz GT DR7, za čiji izgled je odgovoran dizajner Fernando Morita.

 (Dalje)

Volkswagen se po poslednjim vestima priprema da ove jeseni, na Salonu automobila u Parizu, i zvanično predstavi novu generaciju svog popularnog predstavnika u srednjoj klasi – Passata.

 (Dalje)