home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nemački LOMA Performance za Salon tjunera u Esenu, koji traje od 28. novembra do 6. decembra 2009., priprema limitirano izdanje Corvette, koji pod prerađenom karoserijom krije bi-turbo V8 motor sa 675KS.

 (Dalje)Odmah posle objavljivanja prvih zvaničnih fotografija i detalja o novoj seriji 5, BMW je saopštio i cene za ovaj model, čija prodaja inače startuje u martu naredne godine.

 (Dalje)

Fiat Strada Sporting

25 Nov 2009 - 00:26 Noviteti Link

Fiat će od sledećeg meseca brazilskim kupcima ponuditi i atraktivniju, Sporting verziju svog popularnog pick up modela Strada.

 (Dalje)

Japanski Subaru će sledećeg meseca na Salonu automobila u Los Anđelesu tamošnjoj publici, između ostalog, prikazati i specijalno izdanje Impreze WRX STI, koja će biti ponuđena u seriji od samo 125 komada.

 (Dalje)

Nakon što je nedavno izazvao pravu buru odlukom da ipak zadrži Opel, američki General Motors je danas objavio i kratko saopštenje u kome se kaže da je najavljena prodaja švedskog Saaba kompaniji Koenigsegg otkazana!

 (Dalje)

Od 25. novembra, Delta Automoto krenuće sa akcijom u toku koje će ponuditi specijalne uslove kupovine pravnim licima.

 (Dalje)

Perodua Alza MPV

24 Nov 2009 - 15:51 Noviteti, Video Link

Malezijski proizvođač automobila Perodua nije mnogo poznat u Evropi, a ovih dana domaćem tržištu predstavlja novi MPV model Alza, u stvari derivat japanskih modela Toyota Passo Sette i Daihatsu Boon Luminas.

 (Dalje)

Najavljujući skori kraj prodaje modela FR-V u Francuskoj, tamošnji Hondin uvoznik francuskim kupcima sada nudi poslednju seriju ovog automobila.

 (Dalje)

U pogonima Fabrike automobila u Kragujevcu, gde je 14. novembra izbio požar, danas je normalizovana proizvodnja "punta".

 (Dalje)

Izvor : Politika.rs

„Fijat” ne može da sačuva sva italijanska postrojenja, jasna je poruka odgovornog direktora torinske automobilske kuće, Serđa Markjonea uoči sastanka sa ministarkom za obrazovanje Marijom Stelom Đelmini u „Fijatovom” Centru za istraživanje.

 (Dalje)

Kao što je bilo i najavljeno, Kia je danas i zvanično promovisala svoju novu limuzinu Cadenza, koja će se na domaćem, korejskom tržištu zvati kratko Kia K7.

 (Dalje)

Kia na Guangzhou Salonu automobila u Kini tamošnjim kupcima predstavlja novi model Shuma, koji u stvari nije ništa drugo nego kineska verzija već dobro poznate Kije Forte Koup sa ovogodišnjeg Salona u Njujorku. Ni ime Shuma nije novost, budući da je taj naziv korejska fabrika već koristila i na evropskom tržištu.

 (Dalje)

Salon tjunera u Esenu (održava se od 28. novembra do 6. decembra) biće i mesto promocije još jedne modifikovane verzije nove Panamere Turbo.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

Vodeći svetski proizvođači nisu ostali bez odgovora na sve oštrije normative EU u vezi emisije štetnih gasova. Pored sve intenzivnijeg razvoja hibridnih, kao i modela na alternativna goriva, u auto industriji je već duže vreme prisutna i tendencija smanjenja potrošnje odnosno emisije izduvnih gasova kod benzinskih i, naročito, dizelskih agregata.

 (Dalje)