home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Toyota Norge (TNO) juče je potpisala ugovor o partnerstvu sa gradom Oslom i poslovnom organizacijom Energy Norway za izvođenje projekta demonstracije sa dva hibridna vozila na utičnicu u Norveškoj u periodu od tri godine počev od juna 2010.

 (Dalje)Volkswagen je danas svečano proslavio silazak sa trake 11.111.111-tog primerka VW Pola, modela čija se prva generacija pojavila na tržištu još 1975. godine.

 (Dalje)

Tjuning kuća MR Car Design se posle Golfa GTI i Scirocca pozabavila još jednim modelom iz aktuelne VW ponude.

 (Dalje)

4,8 litarski V8 motor u Cargraphic Porsche Panameri Turbo raspolaže sa 50KS i 75 Nm obrtnog momenta više u odnosu na serijski primerak (sada 404kW/550KS i 775 Nm), a to je postignuto reprogramiranjem elektronske kontrolne jedinice motora.

 (Dalje)

Italijani su prošlog meseca kupili 206.341 automobil što je povećanje od 30.2% u poređenju sa istim mesecom prošle godine.

 (Dalje)

Poslovodstvo „Trajala” je juče objavilo da su pri kraju pregovori sa italijanskim „Fijatom” o isporuci milion auto-guma godišnje.

 (Dalje)

Nakon šire liste kandidata za sedmi izbor Svetskog automobila godine ("2010 World Car of the Year" – WCOTY), sada je objavljena i lista finalista ovog izbora, čiji će pobenik biti saopšten 1. aprila na Salonu automobila u Njujorku. 

 (Dalje)

Lovci na automobilske novitete su ovih dana uspeli da uhvate i primerak blago doterane Škode Fabije (ovde u proterenskoj Scout varijanti), koja se u odnosu na dosadašnju verziju razlikuje tek po nekoliko izmenjenih detalja.
 (Dalje)

Švajcarski Rinspeed redovno prikazuje inovativne studije na Salonu automobila u Ženevi, pa je tako za sledeće izdanje ovog Salona još u decembru prošle godine sa par renderinga najavio svoj novi koncept UC? (Urban Comuter).

 (Dalje)

Posle povlačenja miliona vozila i prekida prodaje 8 modela (od 26. januara), stigli su i rezultati prodaje Toyote na američkom tržištu za januar 2010.

 (Dalje)

U SAD-u je tokom 2009. zabeležena prodaja od 10.431.509 vozila, ili za 21 odsto manje nego u 2008.

 (Dalje)

Američki auto-giganti "Ford" i "Dženeral motors" (GM) počeli su ovu godinu "na visokoj nozi" i posle krize zabeležili dvocifrenu stopu rasta prodaje u januaru, nadmašivši prosečno povećanje prodaje u autoindustriji od 6,3 odsto, objavio je "Detroit fri pres".

 (Dalje)

Salon automobila u Detroitu je ove godine ostvario novi rekord sa 715.000 posetilaca.

 (Dalje)