home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lovci na automobilske novitete su ovih dana uspeli da uhvate i primerak blago doterane Škode Fabije (ovde u proterenskoj Scout varijanti), koja se u odnosu na dosadašnju verziju razlikuje tek po nekoliko izmenjenih detalja.
 (Dalje)

Švajcarski Rinspeed redovno prikazuje inovativne studije na Salonu automobila u Ženevi, pa je tako za sledeće izdanje ovog Salona još u decembru prošle godine sa par renderinga najavio svoj novi koncept UC? (Urban Comuter).

 (Dalje)

Posle povlačenja miliona vozila i prekida prodaje 8 modela (od 26. januara), stigli su i rezultati prodaje Toyote na američkom tržištu za januar 2010.

 (Dalje)

U SAD-u je tokom 2009. zabeležena prodaja od 10.431.509 vozila, ili za 21 odsto manje nego u 2008.

 (Dalje)

Američki auto-giganti "Ford" i "Dženeral motors" (GM) počeli su ovu godinu "na visokoj nozi" i posle krize zabeležili dvocifrenu stopu rasta prodaje u januaru, nadmašivši prosečno povećanje prodaje u autoindustriji od 6,3 odsto, objavio je "Detroit fri pres".

 (Dalje)

Salon automobila u Detroitu je ove godine ostvario novi rekord sa 715.000 posetilaca.

 (Dalje)

Kia je prošlog meseca jednim teaser crtežom najavila da će na Salonu automobila u Čikagu (2010 Chicago Auto Show, održava se od 12. do 21. febraura) održati promociju svog novog koncept vozila Ray, a u međuvremenu je stigao još jedan crtež ovog hibridnog modela (tačnije, njegovog prednjeg dela).

 (Dalje)

U Fordu navodno rade na još snažnijoj verziji Focusa RS (ima 2,5 litarski turbo motor sa 305KS) koji bi još ove godine bio napravljen u ekskluzivnoj seriji od samo 500 komada i sa motorom od 350 konja.

 (Dalje)

BMW X6 Lumma CLR X650 M

3 Feb 2010 - 20:06 Tuning Link

Tjuner Lumma Design je svoju modifikaciju BMW-a X6 M nazvano CLR X650 M, pri čemu broj 650 u imenu otkriva broj "konja" njegovog V8 motora.

 (Dalje)

Masovan opoziv osam najprodavanijih modela zbog tehničke greške, privremeno obustavljanje proizvodnje i prodaje i troškovi tehničkog pregleda koštaće "Tojotu", najvećeg proizvođača automobila na svetu, najmanje dve milijarde dolara, ocenjuju stručnjaci, podsećajući da je prodaja japanske kompanije u januaru pala na najniži nivo u poslednjih 10 godina.

 (Dalje)

Nakon Exea ST (Sport Tourer), Seat će svoju porodicu karavana tokom narednog Salona automobila u Ženevi proširiti još jednim modelom, i to Ibizom ST koja će se uprodaji pojaviti početkom leta.   

 (Dalje)

BMW će naredni Salon automobila u Ženevi (početkom marta) iskoristiti za promociju blago restilizovanog SAV modela X5, koji će takođe dobiti i osveženu paletu pogonskih agregata.

 (Dalje)