home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Domaći uvoznik Mercedes Benz Srbija i Crna Gora je za sve zainteresovane pripremio prodajnu akciju, koja bi trebala da približi beneficije malog, gradskog automobila Smart širem sloju stanovništva. Ova akcija je izvedena u saradnji sa NBG Lizingom, pa tako nudi odlične uslove finansiranja putem rente.

 (Dalje)Globalna prodaja BMW Groupe je u oktobru ove godine iznosila 115.252 jedinice, a prema rečima Iana Robertson, prvog čoveka za prodaju i marketing, rast se očekuje i u novembru i decembru. 

 (Dalje)

U pogonima kragujevačke „Zastave automobili” sutra počinje proizvodnja „punta” na gas, za koje vlada veliko interesovanje.

 (Dalje)

Nova Opel Astra (predstavljena u septembru na Salonu u Frankfurtu) će u Kini imati premijeru krajem ovog meseca na Salonu automobila u gradu Guangzhou, ali će se u najmnogoljudnijoj zemlji sveta nuditi kao Buick Ying Lang i sa karakterističnim prednjim grilom za ovu američku marku.

 (Dalje)

Unutar GM-ove regije Centralna i Istočna Evropa došlo je do značajnih promena čiji su rezultat dva nezavisna entiteta: Opel i Chevrolet. Promene su stupile na snagu 1. novembra 2009.

 (Dalje)

Lumma CLR 730 RS BMW M5

10 Nov 2009 - 17:52 Tuning Link

Dok se nestrpljivo čeka na zvanične slike i detalje o novoj BMW-ovoj seriji 5 (to će se desiti 23. novembra), tjuneri se i dalje bave još uvek aktuelnim E60 modelom, tačnije njegovom M5 verzijom.

 (Dalje)

U Renaultu su prošle nedelje i definitivno potvrdili da će oživeti ime Gordini, koje će u budućnosti nositi nekoliko modela ovog francuskog proizvođača.

 (Dalje)

Kao što je poznato, budući najmanji Audi A1 imaće svetsku premijeru na Salonu automobila u Ženevi sledeće godine, dok će njegova prodaja početi nekoliko meseci kasnije.

 (Dalje)

Prva runda pregovora direktora "Dženeral motorsa" (GM) Frica Hendersona sa zvaničnicima "Opela", koji je u vlasništvu tog nekadašnjeg američkog autogiganta, okončana je bez jasnog plana za budućnost pet fabrika te firme u Nemačkoj, sa više od 25.000 radnika, ali i za sudbinu 50.000 radnika u evropskim pogonima posrnule američke kompanije.

 (Dalje)

U ponedeljak 9. 11. 2009. je u češkom gradu Kvasiny i zvanično počela proizvodnja karavan varijante najvećeg Škodinog modela Superb.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Danas.rs

Uprkos najavama zvaničnih izvora da će aneks ugovora Fijata i Vlade Srbije o formiranju kompanije Fijat automobili Srbija biti potpisan danas, taj dokument ipak neće biti verifikovan, pošto Italijani, prema oficijelnim informacijama, još nisu dostavili biznis plan za novu kompaniju.

 (Dalje)

Nula potrošnja goriva, nula odavanje CO2 i nula buka: sa C Zero, Citroën proširuje svoj opseg kompaktnih vozila sa 100% električnim pogonom.

 (Dalje)

Mada je premijera novog Volvoa S60, koja je prvobitno bila zakazana za ovogodišnji Salon automobila u Frankfurtu, odložena za mart naredne godine i Salon u Ženevi, ovaj švedski proizvođač (koji će inače uskoro dobiti novog vlasnika, najverovatnije kineski Geely) je nekoliko meseci pre promocije već objavio dve oficijelne fotografije i prve detalje o ovom modelu.

 (Dalje)

MTM Volkswagen Golf GTD

10 Nov 2009 - 09:23 Tuning Link

U standardnoj verziji novi VW Golf GTD raspolaže sa 170KS, dok snaga njegovog 2.0 TDI dizelaša posle obrade u nemačkoj tjuning kući MTM (Motoren Technik Mayer) raste na 205 konja (mada podaci o performansama još nisu saopšteni).

 (Dalje)

Porscheov novi gran turismo model Panamera je završio u rukama dizajnera i inženjera nemačke kompanije 9ff, koja je inače još u avgistu sa nekoliko renderinga najavila svoj paket za modifikaciju ovog automobila.

 (Dalje)