home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Posle nedavnog saopštenja Renaulta da koncepti Twizy Z.E. i Zoe Z.E. kreću u serijsku proizvodnju (Twizy Z.E. od 2011. u španskom Valjadolidu, a Zoe. Z.E. od 2012. u Flinsu, Francuska), Francuzi sada najavljuju i serijsku proizvodnju još jednog koncepta na elektropogon sa poslednjeg Salona automobila u Frankfurtu - modela Kangoo Z.E.

 (Dalje)Posle nekoliko meseci zatišja, ponovo su se pojavile nezvanične informacije da će atraktivni Cadillacov koncept automobil Converj (predstavljen na Salonu automobila u Detroitu u januaru ove godine) ipak ući i u serijsku proizvodnju.

 (Dalje)

Peugeot ukida GTI oznaku

10 Nov 2009 - 08:38 Vesti Link

Kako piše britanski Autocar, Peugeot će ukinuti GTI oznaku i na taj način prekinuti dugu tradiciju sportskih verzija svojih hatchback modela označenih sa ova tri slova, među kojima se nekada posebno izdvajao 205 GTI.

 (Dalje)

Iz Turske nam stiže novi sportski dvosed Onuk Sazan, koji u formi prototipa ima ugrađen Chevroletov LS7 centralno smešteni motor od 7008 kubika zapremine sa 377kW/512KS pri 6300 o/min. i 635 Nm pri 4800 o/min.

 (Dalje)

Kompanija Fijat automobili Srbija potpisala je juče sporazume sa kruševačkim Trajalom i kragujevačkom firmom Promotor-Irva o proizvodnji delova i opreme za automobil "punto".

 (Dalje)


Delta Automoto i Delta Motors pokrenuli su novu akciju "U susret novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja", tokom koje po povoljnijim uslovima nude opremu, važnu za bezbednost u vožnji.

 (Dalje)

Kao i prethodno, i ovogodišnje finale za izbor Ford Models Super Model of Serbia održano je u Fordovom izložbenom prostoru na Novom Beogradu.

 (Dalje)

Ove jeseni u Toyotinoj ponudi na tržištu Srbije nalaze se ograničene količine Toyota modela po posebnim cenama.

 (Dalje)

Kao odgovor na pometnju izazvanu iznenadnom odlukom "Dženeral motorsa" (GM) da zadrži "Opel" pod svojim skutima posle višemesečnih pregovora sa glavnim kupcem, kanadsko - ruskom koncernom "Magna", sa kojom je trebalo "samo da se stavi potpis", američka posrnula autokompanija je potvrdila da priprema plan oporavka svoje evropske filijale, objavljeno je danas u Frankfurtu.

 (Dalje)

BMW je danas saopštio da će zvanične slike i detalje o svojoj novoj seriji 5 objaviti 23. novembra, a do tada evo jednog fabričkog teaser videa, koji najavljuje skori dolazak ovog modela.

 (Dalje)

Delta Automoto, generalni zastupnik Honda automobila za tržište Srbije, organizovao je u subotu 7.11. u Delta City-ju, Honda test drive 2009, kao deo kampanje "Ponuda kao na filmu".

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

U današnje vreme automobilski proizvođači neretko trpe osude zbog konvencionalnog pristupa u dizajniranju modela, a kritičari najčešće upućuju zamerke kako novi automobili sve više liče jedni na druge. Ipak, da konstruktorskoj mašti, ali i hrabrosti, nije došao kraj pokazuje najnoviji model iz Škodine produkcije - jeti. Nedavno je stigao na naše tržište, pa smo sa velikom dozom znatiželje preuzeli reprezentativni primerak na test.  

 (Dalje)

Francuski "Reno" neće pomagati posrnulom "Avtovazu" u "kešu", ali želi da pruži pomoć svojim znanjem i ekspertima, izjavio je Kristijan Estev, potpredsednik "Renoa" i generalni direktor kompanije za rusko tržište u intervjuju koji je objavljen u moskovskom dnevniku "Vodomosti."

 (Dalje)

Po podacima koje objavljuje Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT), Fiat 500 se prošlog meseca po prvi put našao na Top 10 listi najprodavanijih automobila na britanskom tržištu (zauzeo je deseto mesto, prva je i dalje Ford Fiesta), budući da je u oktobru tamo plasirano 2.989 primeraka ovog mališana.

 (Dalje)