home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kanadski proizvođač autodelova "Magna" i njegov ruski finansijski partner "Sberbank" planiraju da ukinu 10.500 radnih mesta u Evropi kada preuzmu "Opel" i britanski "Voksal", pišu nemački listovi.

 (Dalje)Nedavno su se, zajedno sa nekoliko teaser slika, pojavile informacije da će Bugatti automobiles S.A.S. (ove godine slavi svoju 100-godišnjicu, a inače u vlasništvu nemačkog Volkswagena) u septembru predstaviti super sedan, što se sada i desilo.

 (Dalje)

Audi je prošle nedelje najavio da će 15. septembra na Salonu automobila u Frankfurtu premijeru na njihovom izložbenom prostoru doživeti i jedan automobil na elektropogon, a evo i prvih zvaničnih fotografija tog modela, nazvanog e-tron concept.

 (Dalje)

Domaći uvoznik bavarskog BMW-a (www.bmw.rs) će tokom ove nedelje kupcima modele serije 3 ponuditi uz veće povoljnosti i specijalne uslove.

 (Dalje)

2010 Mercedes C klasa

14 Sep 2009 - 12:27 Noviteti Link

Pored brojnih noviteta koje je Mercedes pripremio za Salon automobila u Frankfurtu (SLS AMG, E klasa karavan, B klasa F-Cell, BlueZero E-Cell Plus concept, S 500 Plug-in Hybrid concept...), nije ni čudo da je blago, ali zaista blago doterana C klasa modelske godine 2010, prošla potpuno nezapaženo.

 (Dalje)

Budući da se skenirana fabrička brošura nove Toyote Land Cruiser (premijeru će imati na Salonu u Frankfurtu) još pre više od mesec dana našla na internetu, izgled novog izdanja ovog već odavno legendarnog modela ne predstavlja nikakvo iznenađenje, ali su današnjim press saopštenjem objavljeni i oficijelni tehnički podaci koji do sada nisu bili poznati.

 (Dalje)

Američki "Krajsler" je saopštio da je okončao saradnju u zajedničkom preduzeću za izradu motora sa kompanijama "Micubiši" i "Hjundaji", nakon ugovora o saradnji sa italijanskim "Fijatom" koji je nedavno postignut u okviru plana izlaska iz krize.

 (Dalje)

Fiat je ovog meseca svojoj Natural Power porodici modela (između ostalih Multipla, Grande Punto i Doblo) dodao i Qubo Natural Power koji, sem benzina, za pogon može da koristi i metan.

 (Dalje)

Hyundai i30 Blue

14 Sep 2009 - 08:37 Noviteti Link

Hyundai će odmah posle promocije na Salonu u Frankfurtu početi sa prodajom ekonomičnije i ekološki podobnije Blue verzije modela i30.

 (Dalje)

Kineska kompanija BYD Auto (Bulid Your Dreams), koja je najpoznatija po mnogobrojnim klonovima različitih evropskih i japanskih modela, na domaćem tržištu predstavlja svoju novu limuzinu – model G3. 

 (Dalje)

Hurst Chevrolet Camaro

14 Sep 2009 - 00:34 Tuning Link

Nakon što je na prošlogodišnjem SEMA Salonu tjunera u Las Vegasu publici prikazao model Hurst/Hemi Challenger, američki Hurst Performance Vehicles će na ovogodišnjem izdanju pomenutog Salona pokazati i svoju modifikaciju 2010 Chevrolet Camara.

 (Dalje)

Prodaja novih automobila u 2009. godini opala je za 40 odsto, a prodaje na lizing i kredit manje su za 50 odsto. Svaki treći novi prodati automobil je iz kragujevačke fabrike "Fijat".

 (Dalje)

63. Salon automobila u Frankfurtu ove godine traje od 17. do 27. septembra (za predstavnike medija su rezervisani 15. i 16. septembar), a svi najvažniji noviteti su uglavnom poznati i pre zvaničnog otvaranja.

 (Dalje)

Volkswagen je još pre više od sedam godina promovisao zanimljiv koncept automobil 1L ("one liter car"), koji je uspeo da ostvari skoro neverovatnu potrošnju od samo 0,89 litra goriva na 100 km (!), a na predstojećem Salonu u Frankfurtu videćemo i njegovu novu varijantu.

 (Dalje)

VIDEO I : Citroen DS3

 

 (Dalje)